Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Kurulu, İcra Komitesi seçiminden sonra başkan ve yardımcılarını seçmek için ilk toplantısını yaptı.
Kadın Girişimciler Kurulu Başkanlığı’na Mevcut Başkan Nazlı Ceylan Balduk Kurtul seçilirken Başkan Yardımcılıklarına Samet Akman ve İnci Okumuş seçildi.
Yeni oluşan Kadın Girişimciler Kurulu’nun İcra Komitesi, ilk toplantısını Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) toplantı salonunda gerçekleştirdi. Kurulun ilk gündem maddesini ise, başkan ve başkan yardımcılarının seçimi oluşturdu. 15 icra komitesi üyesi mevcut başkanın devam etmesi yönünde oy kullandı.
Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nazlı Ceylan Balduk Kurtul yaptığı açıklamada, yeni dönemde bir çok işe imza atacaklarını söyledi. Nazlı Ceylan Balduk Kurtul şunları kaydetti:
“Yeni dönemimizin hayırlı olmasını diliyorum. Bu dönemde, restorasyonu tamamlanan Zabun Konağımızı faaliyete geçireceğiz. Restorasyon çalışmaları ve tefrişatı şu anda tamamlandı. Üç ay içerisinde faaliyete geçiyor. Burada girişimci kadınlarımıza stant vereceğiz. Bu konağın orta katını “Girişimci Kadın Merkezi” olarak değerlendireceğiz. Yenilikçi ürünleri olan girişimci kadınlarımız bizimle irtibata geçerlerse, hem kendilerine stant vererek evlerinde ürettikleri ürünleri pazarlama imkanı vereceğiz, hem de girişimci olmalarına destek olacağız. İlk 6 aylık dönemde 22 girişimci kadına stant verilecek.”
KMTSO Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Asil Üye Listesi şöyle; Nazlı Ceylan Balduk Kurtul, Samet Akman, İnci Okumuş, Kevser Zülkadiroğlu, Seval Arpasatan, Sabahat Küpelikılıç, Bihter Çinkay, Ayşe Aksüt, Aynur Öngel, Merve Gül, Mehtap Balcıoğlu, Melek Gül, Seyhan Şerefoğlu, Nezihe Mine Dinçer, Saadet Deniz Arifioğlu.