AMASYA (AA) - Gümüşhacıköy Kaymakamı Hüseyin Tekin, köy muhtarları ile bir araya geldi.

Kaymakam Tekin, köylerin mevcut durumları ve sorunları hakkında muhtarlardan bilgi aldı.

Köylerin sorunlarını çözüp, eksikleri gidermek için köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldiklerini belirten Tekin, köy muhtarlarından ifa ettikleri görevleri mevzuata uygun olarak yürütmelerini istedi.

Muhtarlardan köylerinde yardıma muhtaç dar gelirli vatandaşların tespit edilmesi, muhtarlardan tüm vatandaşlara adil davranmaları, yardımcı olmaları, vatandaşın dert ve sorunlarının çözüme kavuşturulması için ilgili makamlara bildirilmesi ve takibi konusunda gerekli titizliği gösterilmelerini isteyen Tekin, şunları söyledi:

"Devlet olmanın, kamu görevlisi olmanın, vatandaşa hizmet etmenin ne gerektirdiği, hangi noktalar üzerinde hassasiyetle durulması gerektiğinin çok iyi bilinmesi gerekiyor. Şu an için öncelikli olan köylerimizin elektrik, yol ve içme sularıdır. Burada toplanmamızın nedeni köylerimizin sorunlarına bir arada çözüm aramaktır. Köy sorunlarını burada tartışarak muhtar arkadaşların çözüm arayışlarını dinlemektir."

Muhtarların sorunlarını dinleyen Tekin, köy sorunlarının öncelik sırasına göre hızlı bir şekilde çözülmesi yönünde çalışmaların olacağı söyledi.

Gümüşhacıköy Öğretmenevi salonunda yapılan toplantıya İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Şükrü Çetinkaya, Emniyet Amir Vekili Komiser Erol Şahin, İl Genel Meclis Üyeleri, kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.