Hatay’ın Arsuz İlçesi Kent Konseyi, 2. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.
Gümüş Otel’de gerçekleşen, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıya Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlar katıldı. Sunuculuğunu Arsuz Belediyesi personelinden Jenny Corcet Katar’ın, divan başkanlığını, Gözcüler Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Mehmet Horoz’un yaptığı genel kurulda, kent yaşamında kent vizyonunun geliştirilmesi için yapılacak olan çalışmalar masaya yatırıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Arsuz Kent Konseyi Başkanı Prof.Dr.İskender Sayek, kent konseyinin her kesimden vatandaşın söz söylediği, fikirlerini dile getirebileceği ve projeler üretebileceği bir yapı olduğunu belirterek, kent konseyini çalışma meclislerinin kalkındıracağını ifade etti.
Yaklaşık 6 ay önce başlayan Arsuz Kent Konseyi kuruluş çalışmalarının, gerçekleşen 2. Olağan Genel Kurul ile tamamlanacağını vurgulayan Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise, “Kent Konseyi, tamamen belediyeden bağımsız bir çalışma olacak ve üyelerin yaptıkları çalışmalar bizler için rehber niteliği taşıyacak. Hepinizin bildiği gibi Kent Konseyi Başkanımız İskender Sayek bu bölgenin değeridir ve gururudur. Kent Konseyi Genel Sekreterliğine de yine bölgemizin değeri akademisyen Özlem Deveci getirilmiştir. Kendisinin kent konseyine ciddi katkılar sunacağına yürekten inanıyorum. Hep birlikte bu kentin kalkınmasına ve gelişmesine yönelik çalışmalar yapacaklar ve bu çalışmaları belediyeye sunacaklar. Bizler de getirdikleri bu çalışmaları kentin ihtiyacı olarak kabul edip, hayata geçireceğiz” dedi.
Suriye’nin Cisr eş-Şuğur Kasabası’nın İştebrak Köyü’nde yaşanan Alevi katliamını da kınayan Başkan Culha, “Suriye’de insanlar etnik yapılarından ve mezheplerinden dolayı katlediliyor. Yaşanan insanlık dramını şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Bu katliamı yapanları, onlara bu gücü verenleri ve bu ortamı sağlayanları da kınıyoruz. Dileğimiz bütün dünyada ve Ortadoğu coğrafyasında biran önce barışın hâkim olmasıdır” şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan Arsuz Kent Konseyi Genel Sekreteri Özlem Deveci ise Arsuz Kent Konseyi Çalışma Grupları Çalışma Yönergesi ile Arsuz Kent Konseyi Meclisleri Çalışma Yönergesi’ni kent konseyi üyelerinin onayına sunarken, oluşturulan 14 çalışma meclisinde görev alan isimleri okudu. Kent Konseyi Başkanı İskender Sayek’in danışma kurulu oluşturulması için kent konseyi üyelerinden yetki almasının ardından, toplantı dilek ve temennilerin dile getirilmesiyle son buldu.