AMASYA (AA) - Amasya Belediyesi "selfie" çeken şehzade heykeline zarar verilmesiyle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Amasya Belediyesi'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Madenüs Köprüsü, Şehzadeler Gezi Yolu ve Yalıboyu yolu üzerinde, balıkçı, Ferhat ile Şirin, Strabon ve "selfie" çeken şehzade heykellerinin halkın beğenisine sunulduğu belirtildi.

"Selfie" çeken şehzade heykeline kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ortak yaşam alanı olan bölgede kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin ortaya koyduğu bu tavır kabul edilemez. Olayın öğrenilmesinin ardından Amasya Belediyesi olarak 'nitelikli mala zarar verme' suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunduğumuzu ve bununla ilgili soruşturmanın başlatıldığını belirtmek isteriz. Söz konusu suçu ve suçluyu öven açıklama ve paylaşımların da tarafımızdan takip edildiği ve buna yönelik olarak da 'suçluyu övme' suçundan gerekli şikayet ve yasal başvuruda bulunacağımız kamuoyuna saygıyla duyurulur."