Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği yönetimi, 2014 yılında 18,6 milyon dolarlık konfeksiyon ihracatı gerçekleştirdikleri Fransa’ya, Pazar fırsatlarını değerlendirmek amacıyla inceleme gezisi düzenledi.
Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nden (AKİB) yapılan yazılı açıklamada, Fransa pazarını yerinde incelemek, olası pazar fırsatlarını değerlendirebilmek ve önümüzdeki sezonun trendleri ile ilgili bilgi almak amacıyla Fransa’nın başkenti Paris’e inceleme gezisi düzenlendiği bildirildi. Açıklamada, geziye Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özcan Çiçektakan, Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Yıldırım ve Denetim Kurulu Üyesi İsmail Ragıp Yılmaz katıldığı kaydedildi.
Fransa’nın, dünya modasının oluşturulduğu en önemli merkezlerden biri ve Türk moda dünyasının da sürekli bağlantı içinde olduğu bir pazar konumunda bulunduğu vurgulanan açıklamada, “Bu noktada ülkemiz için yeni fırsatların yakalanması söz konusu olduğu gibi, pazar payımızın korunup artırılması önem taşımaktadır. Ayrıca pazardaki rakip ülkelere karşı ürünlerimizin doğru konumlandırılabilmesi ve ülkemizin sektördeki imajının güçlendirilip pekiştirilmesi gerekmektedir” denildi.
Türkiye’den Fransa’ya 2014 yılında toplam 1,12 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirildiği bilgisi verilen açıklamada, “Bu rakamla Fransa en çok konfeksiyon ihracatı yaptığımız ülkeler arasında 4. sırada yer almaktadır. Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından ise 2014 yılında Fransa’ya 18,6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirilmiş ve ülke yüzde 4’lük pay ile Birliğimizin en çok ihracat gerçekleştirdiği 7. ülke konumunda yer almıştır” ifadeleri kullanıldı.
Sektör açısından önemli bir pazar olan Fransa’ya yönelik gerçekleştirilen inceleme gezisinde, Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği heyetinin, Paris Ticaret Başmüşaviri Müge Varol Ilıcak ile görüşerek, Ilıcak’tan Fransa ile ticaret ve Fransa’ya gerçekleştirilecek yatırımlar ile ikili ilişkiler hakkında bilgi aldığı kaydedildi. Heyetin ayrıca, sektörün en önde gelen fuarlarından olan Premiere Vision ve Texworld’u ziyaret ederek, önümüzdeki sezonun trend renkleri ve kumaşları hakkında bilgi edindiği aktarılan açıklamada, ziyaretin son gününde Türkiye’nin Fransa Büyükelçisi Hakkı Akil’in fuarlara katılan firmalar için düzenlediği resepsiyona katıldığı bildirildi.