Mehmet ÇINAR- Mesut MADAN/ ANTALYA, () - BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Genel Sekreteri Yusuf Altındal ile Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş arasında bir yıl önce yaşanan yumruklu kavganın ardından açılan soruşturma sonucunda, Genel Sekreter Altındal görevden alınırken, Sarıtaş ise istifa etti.
MAKÜ'de geçen yıl kasım ayında, dönemin Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı'nın danışmanlığını yapan MAKÜ Sanayi İşbirliği ve Girişimcilik Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş, aleyhine konuşmalar yaptığını ileri sürdüğü Genel Sekreter Yusuf Altındal'ın makam odasına gitti. İkili arasında çıkan tartışma karşılıklı küfür ve yumruklu kavgaya dönüştü.
Genel Sekreter Altındal'ın, rektör danışmanı Sarıtaş'a 'Oğlum, seni adam edeceğim' gibi ifadeler kullandığı yönündeki bağrışlarını duyan özel kalemdeki görevliler, odaya girerek birbirini yumruklayan ikiliyi ayırdı. Ardından olayla ilgili soruşturma açıldı. Bu olaydan sonra rektör danışmanlığı görevine son verilen Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş, hem Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) hem de MAKÜ Rektörlüğü'ne şikayet dilekçesi gönderdi. Yrd. Doç. Dr. Sarıtaş dilekçesinde şu ifadelere yer verdi:
"Konuşmanın başında genel sekreterin bana söylemesiyle 'eke' olduğumu öğrendim. (Eke: Yaşı küçük olduğu halde sözleri ve davranışları büyükmüş gibi olan çocuk). Genel sekreterin konuşmalarına devam ederken hep hakaretvari bir ses ve üslupla 'oğlum' hitabını kullanmasını bile, ilerleyen yaşına vererek önemsemedim. Kapının da kapalı olmasından cesaretlenerek hakaretlerine devam etti ve 'Seni adam edeceğim' benzeri bir cümle kurdu. Masasından kalkarak fiziki şiddetle odadan atmaya çalıştı, fiili darp etti. Sesler üzerine kapının açılmasıyla odaya girenlerle ben odadan ayrıldım. Cezai haklarım saklı kalmak kaydıyla gereğini bilgilerinize arz ederim."
GENEL SEKRETER ALT GÖREVE ATANDI, SARITAŞ İSTİFA ETTİ
MAKÜ Rektörlüğü tarafından yürütülen soruşturma neticesinde Genel Sekreter Altındal ile Yrd. Doç. Dr. Sarıtaş'a 'maaştan kesme' cezası verildi ve karar YÖK'ün onayına sunuldu. Nisan ayında yapılan seçimler sonucunda MAKÜ Rektörlüğü'ne cumhurbaşkanının onayıyla Prof. Dr. Adem Korkmaz getirilirken, YÖK'e giden maaştan kesme cezaları birkaç gün önce onaylandı. Karar sonrası ilgili yönetmelik gereği Yusuf Altındal, genel sekreterlikten alınarak iki alt görev olan Yabancı Diller Yüksekokulu sekreterliğine getirildi. Haziran ayında Çavdır Meslek Yüksekokulu'na müdür olarak atanan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş ise bu görevinden istifa etti.

FOTOĞRAFLI