KARABÜK (AA) - Safranbolu ilçesinde turizm master planı çalışmaları devam ediyor.

Safranbolu Turizm Master Planı Strateji ve Eylemleri Toplantısı'nda konuşan Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, turizm sektörünün dünya ekonomileri üzerinde etkili olduğunu belirtti.

Ülkelerin ekonomilerini canlandırmak için turizm sektörüne başvurduğunu ifade eden Gürbüz, Karabük genelinde iktisadi yapılanmanın turizm kaynakları ve üniversite çalışmalarıyla şekil aldığını kaydetti.

Gürbüz, Safranbolu'nun "Osmanlı'nın arka bahçesi" olarak telaffuz edildiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Yıllar içerisinde Safranbolu sadece konaklarıyla, mimari değerleriyle her ne kadar ön plana çıksa da çevre analizleri yapıldığında, doğal güzellikleriyle ve alternatif turizm zenginlikleriyle ön plana çıkarılması gereken bir turizm destinasyonu olduğunu görüyoruz. Yıllar içerisinde kültür turizm merkezi olarak ifade ettiğimiz Safranbolu, 1994 yılında şampiyonlar ligine çıkıyor. Bir çok elemeden geçtikten sonra o şampiyonlar liginde dev takımlarla yarışırcasına rekabet halindedir. Bugün Türkiye'de bir çok tarihi nitelikteki şehir, Safranbolu'yu örnek alarak yapılanma, turizme yönelik sektörde yer alma içerisindedir."