Karşıyaka Belediyesi Çocuk Kulübü tarafından düzenlenen ücretsiz karikatür kursunu başarıyla bitiren minikler, yedi aylık emeklerini sergiye taşıdı. 7-14 yaş grubu 70 çocuğun hazırladığı karikatürler, belediye hizmet binası zemin kattaki sergi alanında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Çocuk Kulübü üyelerine özel olarak düzenlenen 1. dönem karikatür kursuna katılan minikler, Türkiye’nin önde gelen karikatüristlerinden Sadık Pala’dan eğitim aldı. Yedi ay süren kursta karikatür sanatının tüm inceliklerini öğrenen çocuklar, mizah anlayışlarını keşfedip geliştirme fırsatı da buldu.
İKİNCİ KURS EYLÜL’DE
70 çocuğun katıldığı kursta; karikatür örnekleri ve yüz ifadeleri, el ve kol çizimleri, anatomi çalışmaları, figürleri birleştirme ve hayvan-taşıt çizimleri, kompozisyon oluşturma, perspektif çalışmaları, espri düşünme ve orjinal karikatür oluşturma başlıklarıyla oldukça detaylı bir eğitime imza atıldı. Minik kursiyerler, kurs sonunda da eğitimlerini ve yeteneklerini sergiyle taçlandırdı. 80 karikatürün yer aldığı sergi, ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı. 2. dönem karikatür kursunun ise Eylül 2015’te açılacağı belirtildi.
“HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN”
Serginin açılış töreninde kursiyer miniklere başarı belgelerini de takdim eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Belediyemizin zemin katında oluşturduğumuz sergi salonunda, çocuklarımızın karikatürleriyle sergi açmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Çocuk Kulübümüz ile çok değerli işlere imza atıyoruz. Çocuklarımıza daha yaşanabilir, daha yeşil, zengin sosyal donatı alanlarına sahip, güzel bir kent bırakmak için çalışıyoruz. Bundan sonra da sonuna kadar çocuklarımızın yanında olacağız. Her şey onlar için” dedi.