Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde daha güvenli tesisler yaratmak için mevcut atık su arıtma tesislerinin durumlarını kontrol ederek, yapılması gereken revizyon ve bakım onarım çalışmalarını sürdürüyor.
MUSKİ Tesisler Dairesi Başkanlığına bağlı Batı Bölgesi Şube Müdür Vekili Kadriye Erkal Yıldırım koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren ekipler, Bodrum ilçesindeki 12 adet Atıksu Arıtma Tesisleri’nin revizyon ve bakım onarım çalışmalarına devam ediyor. Gerekli görülen tesislerde bakım onarım çalışmalarını sürdüren Batı bölgesi ekipleri, çalışmalar kapsamında 6 bin metreküp/gün kapasiteli içmeler havalandırma havuzunda depremlerden yıpranmış olan duvarların yapımına başladı.
Bakım onarım ve revizyon çalışmaları tamamlanan atık su arıtma tesislerinin faaliyetlerine devam ettiğini belirten MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, verimli bir şekilde işletilemeyen tesislerin revizyon ve bakım onarım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
“ÇALIŞMALARI KENDİ EKİPLERİMİZ YAPIYOR”
Bodrum ilçesindeki tesislerin bakım onarım ve revizyon çalışmalarının devam ettiğini belirten Ülgen, tesislerdeki revizyon çalışmalarını MUSKİ ekiplerinin kendilerinin yaptığını söyledi. Ülgen, “Depo ihtiyacı olan tesislerde yeni depolar ve tehlikeli atık toplama odaları oluşturuluyor. Devam eden çalışmalar içerisinde İçmeler havalandırma havuzunun yapımı hariç, Bodrum’da bulunan diğer tesislerimizin duvar örme, sıva, boya badana, kalebodur fayans döşeme, kaynak işleri ve her türlü yapım işlerini Tesisler Dairesi Başkanlığı Batı Bölgesi Şube Müdürlüğüne bağlı personellerimiz yapıyor. Bu sayede personelimizi daha verimli kullanarak tasarruf yapmaktayız” dedi.
“TESİSLERİN TAMİRAT ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”
Arızalı olan bazı tesislerin tamirat çalışmalarının devam ettiğini belirten Ülgen, “Gündoğan Atık Su Arıtma Tesisi idari binasının yağmurda sızdıran duvarları yıkılarak yeni duvarlar yapıldı ve personel soyunma odaları oluşturuldu. Ayrıca Yalıkavak Atık Su Arıtma Tesisi Terfi Merkezi’nin kapı girişleri İş Sağlığı ve Güvenliği mevzuatına uygun olmadığı için mevcut kapılar iptal edilerek uygun hale getirildi. Bunun yanında Bodrum ilçemizdeki 12 adet Atık su Arıtma Tesisi’nde tehlikeli atık odaları yapıldı. Öncelikle bozulan ve hasar gören tesislerimizde tespit çalışmaları yaparak daha sonra belli bir program dahilinde yapmak suretiyle tesislerin sağlıklı ve uzun vadede verimli olmasını amaçlıyoruz. Çalışanlarımızın bu tesislerde daha rahat, huzurlu ve güvenli çalışabilmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Hedefimiz daha güvenli tesisler yaratmak” dedi.