Manisa’nın Demirci ilçesinde gerçekleştirilen toplantıda, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ile elektronik imza masaya yatırıldı.
Ticaret ve Sanayi Odası Salonu’nda düzenlenen toplantı, büyük ilgi gördü. Toplantıda, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) ile elektronik imza konuşuldu. Okan Dedeoğlu, toplantıda ise bir sunum yaptı. Dedeoğlu, KEP mevzuatı ve kullanım alanları hakkında katılımcılara çeşitli bilgiler aktardı. Sunumda, KEP sisteminin ticari, hukuki ve resmi yazışmalardaki önemine dikkat çekildi. Dedeoğlu, KEP’in maliyetleri azalttığını ifade ederek, çevresel zararları ise en aza indirdiğini belirtti.
Okan Dedeoğlu, sunumunda şu ifadelere yer verdi: "Yazılı olan kağıdın bittiği ve başında e olan bir dünyadan bahsediyoruz. 2000’li yıllarda lanse edilen bilgi toplumu Türkiye’de 15 yıl sonra bile olsa anlaşılmaya başlandı. Mesela Amerika’ da 2000 ortaklı bir şirketin halka açılabilmesi daha hızlı bir şekilde olurken bizde bu süreç bir seneyi geçebiliyor. Dijital şeyler çözüldükten sonra firmalar kısa sürede hızlı bir şekilde büyüyüp daha çabuk satılabilir. Aslında yeni bir dünya açılıyor. Dijital dünya devlet de bunu istiyor. Kağıt artık kusurlu ürün haline geldi. Milyonlarca ulaşmamış tebligat ve çalışmayan tıkanmış bir sistem var. KEP’e geçildiği zaman bu ortadan kalkacak" diye konuştu.