Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimlerin ardından Ordu’nun Büyükşehir olmasıyla birlikte yeniden yapılandıklarını ve geride kalan bir yılda kurumsal yapılanma ve gerçekleştirilen hizmetlerin alt yapısını oluşturduklarını belirterek, “5 yılda 50 yılı inşa edecek adımlar atacağız” dedi.
Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, göreve gelmelerinin birinci yılı münasebetiyle basın camiası ile kahvaltıda bir araya geldi. Düzenlenen kahvaltıya Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ın yanı sıra Altınordu Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Şaşmaz, Fatih Evli, Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Altınordu Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şahin Sevinç, Altınordu Belediyesi Özel Kalem Müdürü Nusret Aykut, Ordu Gazeteciler Derneği Başkanı Recep Aydın, 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen, Ordu Radyo TV Gazetecileri Derneği Başkanı Birol Yılmaz, Ordu İnternet Gazetecileri Medya İletişim ve Bilişim Derneği Başkanı Bahtiyar Kahveci ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
İlk olarak Altınordu Belediyesi’nin bir yıllık çalışmalarını anlatan barkovizyon gösterisinin ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 5 yıllık sürede 50 yılı inşa edecek adımlar atacaklarını söyledi. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan seçimle birlikte göreve geldiklerini, millete hizmetkar olma yolunda büyük bir sorumluluk aldıklarını belirten Tekintaş, seçim döneminde verdikleri hiçbir sözü unutmadan geleceği inşa etme sürecine başladıklarını vurguladı.
“5 YILDA 50 YILI İNŞA EDECEĞİZ”
Görev yapacakları 5 yılda gelecek 50 yılı inşa edecek adımlar atacaklarını belirten Tekintaş, öncelikle kırsal alandaki yolların beton yol yapılması konusunda büyük aşama kaydettiklerini belirtti. Halen 25 kilometresi tamamlanan "72 Mahalleye 72 Kilometre Beton Yol” Projesinin sürdüğünü ifade eden Tekintaş, “Beton yol bizim için hayal değil, projeydi. Biz kalıcı bir çözüm üreterek 15-20 yıl bir daha oraya masraf yapılmasın diye satıh kaplamadan çok beton yola ağırlık verdik. Çünkü bizim bu mahallelerimiz ya heyelandan ya yağmur suyundan yada milletimizin yola önem vermemesinden dolayı yaşanan sıkıntı nedeniyle koruma altına alınamıyor. Dolayısıyla beton yoldan başka çözüm yok” diye konuştu.
“VATANDAŞIN AYAĞINA ÇAMUR DEĞMEYECEK”
Altınordu ilçesinin 4 Bin Km yol ağına sahip olduğunu vurgulayan Tekintaş, Ordu’nun Büyükşehir olmadan önce hizmet kurumu olan İl Genel Meclisinin Özel İdare kanalıyla ilk 5 yılda 60 km, ikinci 5 yılda 90 km olmak üzere 10 yılda 150 km beton yol yaptığını hatırlattı. Tekintaş, “Ancak biz 2015 yılı içerisinde 72 kilometre beton yolu Mayıs ayı sonuna kadar tamamlayacağız. Şuan da 25 km’yi geçmiş durumdayız. Devlet-Millet işbirliği ile 2015 yılı içerisinde 85 km beton yol yapıyoruz. Dış mahallelerimiz evinin kapısına kadar beton yol gitmiş, vatandaşlarımızın ayağına çamur değmeden evine gireceği bir ortam oluşturmak istiyoruz. Bu hayal değil, hayal olmadığını ispat ediyoruz“ şeklinde konuştu.
“YENİ BELEDİYE BİNASI ÇOK AMAÇLI OLACAK”
Yeni Belediye hizmet binası ile ilgili bilgiler veren Başkan Tekintaş, çok kısa sürede karkas inşaatı tamamlayacaklarını, hemen ardından kaplama ve çatı işlemlerinin bitirileceğini kaydetti. Binanın tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 16 bin metrekare kapalı alana sahip olacaklarını dile getiren Tekintaş, “Bunun 4 bin metrekaresi otopark olarak kalacak. 3 Bin metrekaresi pazar yeri olarak. Üst katta 3 bin metrekarede 90 iş yeri olacak. Rus Pazarı ve Çarşamba Pazarı esnafımızı bu alanda toplayacağız. Bir katta 4 bin 800 metrekarelik alanı da arşiv ve belediye binası olarak inşa ediyoruz. Bin 200 metre karelik bir alanda da bayanlara yönelik planladığımız projeyi hayata geçireceğiz“ ifadelerini kullandı.
“KALDIRIM VE YOLU SORUN OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ”
200 Bini aşan bir nüfusa sahip olduklarını, havaalanının faaliyete geçmesiyle nüfusun artacağını, bu durumda halkın daha fazla hizmet bekleyeceğine işaret eden Başkan Tekintaş, yeşil alan sayısını da arttıracaklarını kaydetti. 61 olan park sayısının 66’ya çıkarılacağını belirten Tekintaş, Altınordu’ya yakışır büyük bir nikah salonu için yakında ihaleye çıkılacağını söyledi. Baskı beton kaldırım için yakında ihaleye çıkalacağını kaydeden Tekintaş, alt yapının günün şartlarına göre yenileneceği belirtti. Bu konuda Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Altyapı Koordinasyon Merkezi’nin (AYKOME) alt yapısını hazırladığı bölgelerin hemen üst yapısını tamamlayacak konumda olduklarını belirten Tekintaş, “Elektriğin yeraltına alınması konusunda YEDAŞ’a büyük görev düşüyor. Görüşmelerimizi yaptık ve bu yıl 17 milyonluk yatırım yaparak sahaya çıkıyorlar. Aynı şekilde doğalgaz firması da doğalgaz çalışmasını bir an önce tamamlamak için hızlı bir çalışmaya girecek. Bu çalışmaların tamamlanmasıyla kaldırım ve yolu sorun olmaktan çıkaracağız” diye konuştu.