Kütahya Belediyesi, Eğitim-Bir-Sen ile birlikte orta ve lise öğrencilere yönelik ödüllü kitap okuma yarışması düzenliyor.
Yapılacak yarışmaya katılacak olan öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, "İnsanlarımız kitaplardan uzaklaşıyor biz de kitapları insanlarımıza yaklaştıracağız.Bu yapılan yarışma ile çocuklarımızın kitap okuma alışkanlığı kazanması en büyük isteğimizdir.Onlar okursa geleceğimiz garanti altında olur. Milletçe kitap okuma alışkanlığı edinmemiz gerekiyor,Kitap okumak düşünce ufkunu geliştirir, kişilerin olaylara bakış açısını, onu irdeleme, analiz etme şeklini geliştirir bu yüzden okuyan bir nesil yetiştirmemiz çok önemlidir" dedi.
Eğitim-Bir-Sen Kütahya Şube Başkanı Kamil Uçan da, "Kitap okuma yarışmasında ortaokul öğrencileri iki kategoriye ayrılmıştır. 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz kendi aralarında; 7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz kendi aralarında yarışacaklardır. Lise öğrencilerimiz tek bir kategoride kendi aralarında yarışacaklardır.Her kategorinin 1.sine Bisiklet ve Cumhuriyet altını 2.sine bisiklet ve yarım altın 3.süne de bisiklet ve çeyrek altın verilecek olup ayrıca her kategoride ilk 20’ye giren tüm öğrencilerimize toplam 60 adet bisiklet dağıtılacaktır" diye konuştu.(EFE)