KASTAMONU (İHA) – MHP Kastamonu Milletvekili adayları Emin Çınar, Hayati Hamzaoğlu ve Hakan Çetin Çatalzeytin ve Abana ilçelerini ziyaret etti.
MHP Kastamonu Milletvekili ve 25. Dönem Milletvekili Adayı Emin Çınar, beraberinde diğer milletvekili adayları Hayati Hamzaoğlu ve Hakan Çetin, MHP İl Başkanı Hacı İbrahim Maşalacı ile birlikte Çatalzeytin ve Abana ilçelerini ziyaret etti. Vatandaşların ve esnafların sorunlarını dinleyen MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Kastamonu’nun kamu yatırımlarında sınıfta kaldığını belirterek, kamu kurumlarının ilçelerden tek tek elini çektiğini ve bu yüzden de yeteri kadar ilçelere hizmet gitmediğini belirtti. İlçelere hizmet gitmediği için vatandaşların kırsal alanlardan merkeze doğru göçe başladığını ifade eden Çınar, köylerde kimsenin kalmadığını ve üretemez hale geldiklerini söyledi.
“KASTAMONU HAVALİMANI, KÖYLÜLERİMİZİN PARASIYLA YAPILDI”
Kastamonu Havalimanını devletin yatırımı olmadığını savunan Çınar, şöyle devam etti:
“Havalimanını açtık diyorlar, emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Havalimanı güzel bir hizmet ama benim köyüme gitmesi gereken bir hizmetle açtınız bu havalimanını. Benim köylüme gidecek hizmetler engellenerek bu havalimanın yapılmaması gerekiyordu.
Kastamonu Havalimanı, Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin bütçesiyle yapıldı. Hiç kimse bunu inkar edemez.”
“Kış şartlarında en az 1-1,5 ay elektrikler kesildi. Kimse müdahale edemedi” diyen Çınar, “Elektriği özelleştirmek problem değil. Ama beraberinde bakım hizmetlerini de devam ettirmek zorundasınız. Ben, muhalefet partisinin bir milletvekili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına devamlı bu konuda soru önergesi verip, sürekli rahatsız ettim. Kastamonu’da bölge müdürünü bir gün dahi rahatsız etmeden durmadım. 45 gün boyunca elektrikler kesilir mi? Biz, hangi çağda yaşıyoruz. Allah izin verir, iktidara gelirsek bu sorunları hep birlikte çözeceğiz” dedi.
“BİZ, OY VERENİN DE VERMEYENİN DE HER ZAMAN YANINDAYIZ”
7 Haziran genel seçimlerinde bir farklılık beklediklerini açıklayan Emin Çınar, “Biz, muhtarlarımızdan şunları istiyoruz. Muhtarlarımız, bölgelerinde etkin insanlar. Ama köylerinizde hala 12 yıldır yol, su veya kanalizasyon, en son elektrik gibi sorunlar seçim dönemine bırakılıyorsa lütfen bu dönem, farklı bir yaklaşım gösterin ve farklı bir tercihte bulunun. Kendi çabalarımızla birçok köyümüzün sorununu kendi girişimlerimizle çözdük. Bazı muhtarlarımız bize ulaşıp ilettikleri sorunlarının takipçisi olduk. Çözümü noktasında birlikte hareket edip, girişimlerde bulunduk. Bize oy verse de vermese de biz, hiçbir muhtarımıza veya hiçbir köyümüze ayrım gözetmedik. Herkesi kendimize eşit gördük ve herkese eşit yaklaştık. Bu, bize gösterilen bir teveccühtür. Bize, oy verse de vermese de o köyün sorunu, benim de sorunumdur. Bu köyümüzün sorunu giderebilirsek ne mutlu bana. Biz, bu anlayışla hareket edip bu anlayışla hizmet etmeye çalışıyoruz. Bize sahip çıkın, bizlerde sizlere hizmet edelim. Bu dönem farklı bir seçimde bulunun” diye konuştu.
Kamu kurum ve kuruluş ziyaretlerinin ardından muhtarları, esnafları ve ilçe halkını da ziyaret eden Emin Çınar, Hayati Hamzaoğlu ve Hakan Çetin, 7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde destek istediler.