Samsun'un 19 Mayıs ilçesindeki serasında gül ve çiçek yetiştiren Sedat Aydın, Anneler Günü dolayısıyla başta büyük şehirler olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanına 120 bin dal kesme gül gönderiyor.

Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anneler Günü'nde sevgiyi ve bağlılığı ifade etmenin en ekonomik yolunun ''bir dal gül'' olduğunu bu nedenle de güne özel 120 bin dal gül yetiştirdiğini söyledi.

Yaklaşık 35 yıldır çiçek yetiştiriciliği yaptığını belirten Aydın, 10 bin metrekaresi kapalı, 10 bin metrekaresi açık serasıyla Karadeniz Bölgesi'nin en büyük gül ve kesme çiçek serasına sahip olduğunu ifade etti.

Anneler Günü için iki ay öncesinden bakıma aldığı gülleri özel olarak yetiştirdiğini vurgulayan Aydın, ''Anneler Günü için yetiştirdiğim gülleri kesmeye başladım. Başta İstanbul, Ankara, Kocaeli, Samsun, İzmir, Antalya, Bursa, Eskişehir, Adana, Konya ve Mersin'e göndermeye başladık. Pazar gününe kadar yaklaşık 120 bin dal kesme gül sevkiyatı yapacağız'' dedi.

Aydın, serasında 6 ayrı türden, 5 farklı renkte üretim yaptıklarını kaydederek, beyaz, sarı, kırmızı ve pembe renklerin yanında iki rengi bir arada barındıran sarı-kırmızı güller de yetiştirdiğini söyledi.

-"Gül yetiştirmek bir bebeğe bakmak gibi"

Gül yetiştirmenin sabır ve sevgi gerektirdiğini de dile getiren Aydın, şunları söyledi:

''Gül yetiştirmek bir bebeğe bakmak gibi. Özel sevgi ve ilgi istiyor. Bir gün seraya girmezsem ertesi gün küsüp sararmaya başlıyorlar. Eşimle her gün seraların içinde bakım yapıyoruz. Gül ve kesme çiçek için özel siparişler aldığımız da oluyor. 'Seni seviyorum' anlamına gelen kırmızı güller en büyük talebi görüyor. Sevgililer Günü'nden sonra yılın en fazla çiçek satışını Anneler Günü öncesi yapıyoruz. Anneler Günü'nün çiçek kesiminin daha fazla olduğu yaz dönemine isabet etmesi ve buna bağlı arz fazlalığı nedeniyle fazla fiyat artışı da olmuyor. Bu durum, doğal olarak daha ucuz gül fiyatlarıyla tüketiciye yansıyor.''

Sedat Aydın, gül ve kesme çiçek yetiştiriciliğinde sadece iç piyasanın talebini karşılayabildiklerini, birkaç yıl içinde daha geniş seralar kurarak ihracata başlayacağını da sözlerine ekledi.

Aydın, çiçek satış mağazalarında gülün tanesinin 3 ile 5 liradan alıcı bulduğunu sözlerine ekledi.