Mersin Barosu’na kayıtlı 5 avukat, Mersin’in Tarsus ilçesinde vahşice katledilen Özgecan Aslan cinayetiyle ilgili attığı tweetler dolayısıyla Nihat Doğan hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Öğle saatlerinde Mersin Adliyesi bahçesinde bir araya gelen avukatlar, açıklama yaparak Nihat Doğan’a tepki gösterdiler. Avukatlar adına açıklama yapan Av. Yaprak Birden, son günlerde Türkiye’yi sarsan vahşi cinayetin konuşulduğunu belirterek, "Söz konusu olay masum, genç bir kıza yapılan vahşetle ilgilidir ancak bu olayla ilgili olarak tüm Türkiye hatta yurt dışında bile insanlar ayaklanmışken böyle bir olayı kınamak için her türlü eylem protesto ne gerekiyorsa yapılırken, din, dil, ırk, etnik köken ayırmadan böyle bir olayı vahşeti kınamak için her türlü şey yapılırken kendini sanatçı diye adlandıran, ünlü, ben sanatçı diyemiyorum kendine Nihat Doğan sosyal paylaşım sitesinden bu olayla ilgili yorumlar yaparken bir paylaşımda bulunmuştu. Söz konusu paylaşımla adeta mini etek giyenlerin tacize uğramasını meşru kılmıştır. Bu şekilde insanları mini etek giyerse tacize uğraması, tacize uğrayabileceği yönünde suça teşvik etmiş ve bu yaşanan elim vahşetin üzerine böyle bir açıklama yaparak son derece talihsiz bir duruma düşürmüştür toplumu. Bu nedenle biz bu yaşanan olayın, yaptığı paylaşımların suç unsuru içerdiğini, suçu, suçluyu övme suçunu, ayrıca insanları suça tahrik etme, teşvik etme suçunu ve bu paylaşımı da yaparken ’laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar’ diye bir tabir kullanmış ve bu şekilde de halkı laik sistemi benimseyenlere karşı kin ve düşmanlığa sevk etmiştir. Bu yasada da zaten Kamu Barışına Karşı Suçlar altında düzenlenmektedir" diye konuştu.
Ünlü birinin bu konuda daha dikkatli davranması gerektiğini vurgulayan Birden, "Ancak bunu yapmayarak sadece düşüncesizce bir açıklama yapması üzerine tarafımızdan bunun cezasız kalmaması gerektiğini düşünüyoruz. Zira kadınımıza karşı şiddet son zamanlarda oldukça yaygındır ve birçok kadınımız erkekler tarafından öldürülmektedir. Son yaşadığımız olay ise tamamen vahşet doludur. Bunun üzerine yapılan bir açıklama karşısında biz avukatlar olarak sessiz kalmamayı tercih ettik ve kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmak istedik. Bu yüzden savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz ve cezalandırılması için ne yapılması gerekiyorsa yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Açıklamanın ardından avukatlar suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye girdi.