Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.
Toplantıya Başkan Ergül’ün yanı sıra, Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hikmet Kurada, 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ve ulusal ve yerel medya temsilcileri katıldı. Kahvaltıda konuşan 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, 10 Ocak’ın çalışan gazetecilerin günü olduğunu, patronların günü olmadığını vurguladı. Demirel konuşmasının sonunda Başkan Ergül’e çiçek takdim etti.
Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ise yaptığı konuşmada, “Öncelikle 2015 yılının bu ilk günlerinde Çalışan Gazeteciler Günü vesilesi ile bir araya gelmemizden dolayı çok memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. Yeni yılın hepinize öncelikle sağlık, mutluluk ve başarı getirmesini diyorum. Ben de sizlerin yani Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum ve daha nice nice günler diyorum” dedi.
Basının özgür olmaması değinen Ergül , “Basının şu veya bu nedenle birilerinin tekelinde olması, her geçen gün basına verilen hakların dumura uğraması çok hoş çok güzel bir şey değil. Ancak karamsar olmamak lazım” ifadelerini kullandı.
Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, kahvaltı sonrasında gazeteciler ile fikir alışverişinde bulundu.