Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 95.yılı kutlama töreni Atatürk İlkokulu bahçesinde okulların ve halkın geniş katılımı ile gerçekleştirildi.
Atatürk İlkokulu bahçesindeki törenlerde Hisarcık Kaymakam Fethi Savran, Garnizon Komutanı Oğuz Uçak ve Belediye Başkanı Fatih Çalışkan öğrenciler ile halkın bayramını kutladılar.
Sunuculuğunu Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni Erhan Önal’ın yaptığı kutlama törenlerinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk İlkokulu Müdürü İsmail Değirmenci, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında,” Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 95. Yıldönümüne ulaşmanın heyecanıyla, kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ve onun “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır” öngörüsüyle tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara’da, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir güneş haline gelmişti. Işığını, tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bu güneş; aynı zamanda ülkemizin kışını bahara, baharını yaza döndürecek bir dirilişin müjdecisiydi. İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası, bağımsızlık tutkusu bir milleti şaha kaldırdı. Bu şahlanışın adı; birlik ve beraberlikti, Milli Mücadeleydi, Kurtuluş Savaşıydı, ulusal egemenlikti, demokrasiydi, sevgiydi, kardeşlikti, barıştı, Türkiye’mizin aydınlık yarınlarıydı. O büyük günün ardından, hür iradesiyle zafere ve başarıya inanmış, bağımsızlık tutkusuyla gönülleri tutuşmuş bir millet; birlik ve beraberlik içinde büyük güçlüklerin üstesinden nasıl gelineceğini tüm dünyaya göstermiştir.” dedi.
Değirmenci, “Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilme, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak Gazi Mustafa Kemal’in geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz. Tüm dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek; heyecanla, coşkuyla, rengârenk görüntülerle ve dünya çocuklarıyla birlikte bu güzel bayramı en güzel duygularla kutlamaktan da büyük kıvanç duymaktayız Sevgili çocuklar, sevgili gençler! başta bugünü anlamlandıran çocuklarımızın, ülkemizin, milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hepiniz Sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” diye konuştu.
Cumhuriyet Ortaokulu, İmam Hatip Ortaokulu ve Atatürk İlkokulundan öğrencilerin okuduğu şiirler, Merkez Anaokulu ve Atatürk İlkokulu anasınıfı ile 2,3 ve 4. Sınıf öğrencilerinin çeşitli dallarda sunmuş oldukları gösteriler büyük beğeni ile izlendi. Atatürk İlkokulu öğrencilerinin folklor gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı.
Tören sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce ilk, orta ve lise öğrencileri arasında düzenlenen “Çocuk, barış ve Dünya Çocuklarının Kardeşliği” konulu ilkokul öğrencileri resim, ortaokul öğrencileri şiir ve lise öğrencileri arasındaki kompozisyon yarışmasında ve ilkokullar arası satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilere, Kaymakam Fethi Savran, Garnizon Komutanı Oğuz Uçak ve Belediye Başkanı Fatih Çalışkan tarafından çeşitli hediyeler verildi.(MA-EFE)