Didim Belediye Binası başta olmak üzere Didim Tavşanburnu Tabiat Parkında, Didim Belediyesi Garaj Amirliği ve Didim Belediyesi Huzurevinde yangın tatbikatı yapıldı.
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Mutlu Işık, Didim Belediye personeline yönelik olarak yangın tatbikatı ve eğitimi gerçekleştirdi. Didim Belediyesi İş Güvenliği Uzmanı Sinem Turgut’un ve bir ambulansın da hazır bulundurulduğu tatbikatta, ilk olarak Didim Belediye Binası tahliye edildi. Temsili yangına müdahale eden ekipler, belediye içine çıkarak dumandan zehirlenen personeli itfaiye araçlarıyla tahliye etti. Ardından ambulansa taşınan yaralılar ilk müdahalenin ardından yine temsili olarak sağlık kuruluşlarına nakledildi.
Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Mutlu Işık, personeline yönelik olarak yangın önleme, yangın söndürücü kullanma, yangına müdahale biçimleri hakkında teorik olarak eğitim verdi. Belediye personeline yangın söndürme cihazları tanıtıp nasıl kullanıldığı gösteren Mutlu Işık, kazan içerisinde yaktığı ateşi belediye personellerinin söndürmesini sağlayarak yangına ilk müdahalenin nasıl yapıldığını uygulamalı olarak gösterdi.
Didim Tavşanburnu Tabiat Parkı, Didim Belediye Garajında ve Didim Belediyesi Huzurevinde de gerçekleştirilen tatbikatta tekrar aynı eğitimi veren Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Mutlu Işık olası yangını önleme ve müdahale konusunda bilgiler verildi.