Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Göz hastalıkları kliniğinde 1.5 yıldır hizmet veren göz bankası, Gaziantep ve çevre illere hizmet veriyor.
Göz bankası ve yapılan ameliyatlar hakkında bilgi veren Opr. Dr. Mehmet Selçuk Taşdemir, “Kornea nakli bekleyen hastalar yıllardır ameliyat olmak için Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirler gidip yıllarca sıra beklemek zorunda kalıyorlardı. Hastanemizde bankanın kurulması ile artık kornea nakli bekleyen hastalar hem kendilerine daha yakın bir göz bankasına sahip olmuş oldular hem de daha kısa sürede ameliyat olma şansına sahip oldular.
Kornea gözün ön kısmında bulunan damarsız şeffaf bir dokudur ve görme işlevinde önemli bir göreve sahiptir. Bazı kornea hastalıklarının tedavisinde göz nakli olarak da bilinen kornea nakli ameliyatı gerekmektedir. Kornea dokusu vefat eden kişilerden alınıp hasta insanlara nakledilmektedir. Kornea alınması verici üzerinde herhangi bozukluk oluşturmamaktadır” dedi.
Yaklaşık 2 yıldır görme bozukluğu olan 61 yaşındaki M. Ali Barazi’ye göz kornea nakli yapılarak sağlığına kovuşturulup görmesi sağlandı.
Ameliyat sonrası bilgi veren hasta M. Ali Barazi, “Başarılı bir ameliyat sonrası bana gözlerimi veren ve görmemi sağlayan Opr. Dr. M. Selçuk Taşdemir’e ekibine ve emeği geçenlere şükranlarımı sunarak teşekkür ederim” dedi.