Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in girişimiyle bütün okullarda başlatılan uyuşturucu karşıtı kampanyayla ilgili olarak öğrenciler arasında slogan yarışması da düzenlendi.
Hızlı göç alan kentlerin öncelikli sorunu olan madde bağımlılığı, yerel yönetimleri sosyal sorumluluk projelerine yönlendiriyor. İzmir’in Torbalı Belediyesi bu amaçla geniş katılımlı bir kampanya başlattı.
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, uyuşturucu ve madde bağımlılığının bir kuşağı tehdit ettiğini, yasak madde kullanma yaşanın 14’e kadar indiğini hatırlatarak ailelerin ve toplumun bütün kesimlerinin duyarlı olması gerektiğini belirtti. İlçedeki 21 lisenin öğrenci başkanlarıyla Torbalı Kültür Merkezinde toplantı düzenleyen Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, madde bağımlılığı sorununu sadece asayişle çözmenin mümkün olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:
“Yetkili birimlerden bize ulaşan veriler,raporlar; yerel yönetimlerin bu konuda sorumluluk almaları gerektiğidir. Özellikle hızlı nüfus hareketinin yaşandığı merkezlerde, göçle gelen çocukların önemli risklerle karşı karşıya kaldıkları yönündedir. Bu amaçla bir eylem planı hazırlandı. Aşama-aşama bunu ilgili birimlerimiz harekete geçirecek. Girmediğimiz ev, dokunmadığımız öğrenci kalmayacak. Topyekün bir kampanya hedefliyoruz.Üniversitelerimizden ilgili uzmanlardan bilimsel,sosyal destekleralarak toplumsal dayanışmanın her adamını dikkatlice atacağız. Uyuşturucu bağımlılığı geleceğimizi tehdit, maneviyatımız tahrip eden, ölümlerle sonuçlanan, birçok ailede yıkımlara neden olan, çok ciddi bir sosyal sorundur ve bunu görmezden gelemeyiz. İlgili birimlerimiz bir dizi eylem planı hazırladı. Kampanya süresince yapılacak bütün etkinlikler için üniversitelerimizin ilgili birimlerinden danışmanlık hizmeti alacağız. Oldukça hassas bir konu ve bilimsel değerler üzerinden bir yol izlememizi gerektiriyor”
BAŞKANA SÖZ VERDİLER
Okul başkanları ise kampanya süresince Torbalı Belediye Başkanlığıyla koordineli bir biçimde çalışacaklarına panellerin düzenlenmesinde, hazırlanacak afişlerin kentin her noktasında bulunmasında ve slogan yarışmasında gerekli katılımı sunacaklarına söz verdiler.