Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü işbirliği ile Toplum Yararına Programlardan faydalanmak üzere 1.500 kişilik istihdam projesi hayata geçirilecek.
Projede öncelikli olarak ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışmaları yapılacak.
Bu proje ile 1.418 hektar tesisi için çalışma ve 4.716 hektar bakım için çalışma planlaması yapıldı. Projede 600 bin fidan üretimi hedeflendi. Proje süresi toplamda 6 ay olarak planlanmış olup bu sürenin 2 ayı ağaç dikim işleri için, 4 ayı ise bakım işleri için planlandı.
Çalıştırılacak olan 1.500 kişinin İl geneline sayısal olarak dağıtılması ve Gaziantep Orman İşletme Müdürlüğü’nün İl veya Bölge Müdürlüklerine ait alanların bulunduğu merkezlerde ikamet edenlerin tercih edilecekleri gibi kriterler ele alınacak. Böylece hem istihdamda hem de yapılacak projenin detayında belirtilen faaliyetlerde daha fazla verim alınacak.
İstihdam edilecek olan 1.500 kişinin, ilan, seçim ve görevlendirilme çalışmaların tamamlanmasına müteakip Nisan ayının ilk haftasında fiile göreve başlatılmaları planlandı.
Projenin hayat geçirilmesi ile birlikte, işsizliğin giderilmesi, istihdamın sağlanması ve kamu bilincinin oluşması hedeflenirken, proje yararlanıcılarının İŞKUR bütçesinden 6 ay boyunca alacakları ücret ve sosyal güvenlik giderleri karşılanarak ailelerine ve bütçelerine katkıda bulunmaları sağlanacak.