Güneydoğu Plastik ve Kimya Sanayicileri Derneği’nin (Gaplasder) birinci genel kurulu yapıldı. Tek liste ile yapılan seçimde Murat Kökoğlu tekrar Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.
Kökoğlu genel kurulda yaptığı konuşmada, “Gaziantep’te ilk ve tek olan derneğimizin adını ve faaliyetlerini Türkiye çapında duyurarak plastik ve kimya sektörünün, Türkiye ekonomisine katkısını arttırarak hak ettiği yerlere gelmesini sağlamak istiyoruz” dedi.
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Sani Konukoğlu Meclis Toplantı salonunda yapılan genel kurul, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Daha sonra yapılan divan seçiminde Divan Başkanlığı’na Mustafa Topçuoğlu seçildi. Topçuoğlu burada yaptığı konuşmada Gaplasder’in 6 ay gibi kısa bir zamanda çok önemli çalışmalar yaptığını belirterek, “Plastik ve kimya sektörü şehrimiz ve bölgemiz için çok önemli bir sektördür. Dünyadaki gelişmelere baktığımız zaman bir çatı altında toplanmak oldukça önemlidir. Gaplasder’in bugüne kadar yaptığı çalışmalar bundan sonra neler yapılabileceğini bizlere açıkça gösteriyor. Yapılan çalışmalar için teşekkür ediyoruz ellerinize sağlık” dedi.
Daha sonra derneğin yönetim kurulu faaliyet raporunu okuyan Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kökoğlu, derneğin Eylül 2014 tarihinde kurulduğunu söyledi. Kökoğlu, amaçlarının Gaziantep’te plastik ve kimya sektörlerinin bir araya gelerek yeni bir güç oluşturmak olduğunu ifade ederek, “Bu amaçla başta GSO ve plastik ve kimya sektöründe faaliyet gösteren arkadaşlarımızın da desteğini alarak kuruluş çalışmalarımızı tamamladık. Kurucu üyelerimizin tavsiyeleri ve yönetim kurulu üyelerimizin üstün gayret ve çabaları ile faaliyetlerimize devam ediyoruz" dedi.
Faaliyet raporunun okunmasının ardından denetim raporu ve bütçe görüşmesi yapılarak oylandı. Tek liste ile yapılan genel kurulda Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu asil üyeler şu şekilde oluştu:
Yönetim Kurulu Asil Üyeler: M .Murat Kökoğlu, Serkan Ünverdi, Selçuk Yıldırım, Murat Doğan Ercan, Salih Bilecen, Emre Nakıboğlu, Suat Akınal
Denetim Kurulu Üyeleri: Mustafa Topçuoğlu, Abdullah Yıldız, Yıldırım Teker.