Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, "Türkiye, ABD ve İsrail’in geleceği için Suriye’yle savaşa girmemeli. Bunun yerine Müslüman ülkelerle bir olarak barışı tesis etmelidir" dedi.
Mehmet Asiltürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümetin Suriye’de girme planlarını değerlendirdi. İslam dünyası için mübarek olan Ramazan ayında Müslümanların birbirine düşmesinin üzüntü verici olduğunu belirten Asiltürk, Suriye’nin bugünkü duruma gelmesinde Türkiye hükümetinin de payı olduğuna işaret etti. "‘Esed gidecek’ diye orada insanları birbirine kışkırtarak birbirlerini öldürmesine neden olanlar bugün amacına ulaşmışlardır" diyen Asiltürk, bölgedeki karışıklıklarla Büyük Ortadoğu Projesi’nin hayata geçirilmesinin amaçlandığını ifade etti.
Asiltürk, şöyle devam etti:
"Suriye bölünmenin eşiğine gelmiştir. Esas amacı bilmeden büyük fotoğrafı göremeyiz. Esas amaç Büyük Ortadoğu Projesi’ni (BOP) hayata geçirmektir. Ortadoğu’daki 22 ülkenin sınırlarının değişmesi, buradaki ülkelerin bölünerek daha küçük lokmalar haline getirilmesidir. Bu ülkeler birbirleriyle savaşacak, küresel emperyalizm bölgedeki kaynakları kontrol edecektir. Gaye büyük İsrail’in kurulmasıdır. IŞİD denen bir terör örgütünü orada büyüttüler. Kim destek verdi bilmiyoruz ama İslam’la hiç ilgisi olmayan bir örgüt orada katliamlar yapıyor. Onun karşısında Türkiye’deki PKK’nın uzantısı YPG var. Türkiye ara sıra YPG’ye karşı IŞİD ile, bazen de IŞİD’e karşı YPG ile birlikte hareket ediyor. Suriyeli muhaliflere ABD ile birlikte ‘eğit-donat’ projesi kapsamında Türkiye’de eğitim verildiği biliniyor. ABD onlara silah veriyor. Suriye’de Müslümanı Müslümana kırdırıyorlar. Komşuda bir ateş var, bu ateş mutlaka yanına sıçrayacaktır. Asıl hedefler arasında Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde Türkiye’ydi. Ortadoğu’da BOP eş Başkanı eliyle ülkeler bölündü. Sıra BOP eş başkanının evine geldi. Umarız ki Türkiye bu işten Suriye gibi zararlı çıkmasın. Bugün Türkiye’de PKK’dan emir alan parti 80 milletvekili ile Meclis’e girdi. Bugün AKP’li yetkililer ‘Türkiye’ye terörist diyenler haindir’ diyorlar. Siz onları bu hale getirdiniz. Bugün kalkmışlar demagoji yaparak milletin gazını almak için kelime oyunları yapıyorsunuz."
Türkiye’nin Suriye’ye girmesinin kolay ama çıkmasının zor olacağını vurgulayan Asiltürk, "Türkiye’nin Suriye’ye girmesi kolay ama o bataklıktan çıkması zor. Çok iyi düşünülmesi gerekiyor. Müslüman bir ülkeye savaş açılmasının amacı, gayesi nedir denilerek düşünülmesi lazım. Türkiye, ABD ve İsrail’in geleceği için Suriye’yle savaşa girmemeli. Türkiye barış gücü oluşturmalı, bazı Müslüman ülkelerle barışı tesis etmelidir. Oradaki kanı durduracak önlemler almalı. Savaş çözüm değildir. Çözüm barıştırmak olmalıdır" diye konuştu.