Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, geçtiğimiz günlerde dünya evine giren yürüme engelli Müzeyyen ve Recep Çetin çiftini evlerinde ziyaret etti.
Ziyarette duygularını dile getiren Vali Tuna, insanın her haliyle topluma faydalı işler yapabileceğini belirtti. Recep Çetin’den yarım kalan eğitim hayatına devam etmesini isteyen Vali Tuna, “Engelli vatandaşlarımız hayatın her alanında yer almalı. Toplum içinde engelli vatandaşlarımıza duyarlılığın daha da artması için sizler, farkındalık yaratacak işlerde başarılı olup rol model olmalısınız” diye konuştu.
Engelli bireylerin sosyal yaşama katılmalarına Valilik olarak büyük destek verdiklerini belirten Vali Tuna, bu kapsamda Eskişehir Valiliği Engelliler Koordinasyon Merkezi çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi. Koordinasyon Merkezi’nde verilerin hizmetin oldukça önemli olduğunu kaydeden Vali Tuna, ”Engelli vatandaşlarımızın burada yaptıkları çalışmalar hem onların bireysel becerilerini geliştirmeleri açısından hem de sosyal bir ortamda yer almaları açısından oldukça önemlidir” dedi.
Engelli bireylere kendilerini gösterme fırsatı verildiğinde gurur verici başarı işlere imza attıklarını da anlatan Vali Tuna, “Devlet olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanındayız” şeklinde konuştu.
Yeni evli çiftin ömür boyu mutlu olmasını dileyen Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, Çetin çiftine düğün hediyesi olarak altın hediye etti.
Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna’nın ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyeti ifade eden Çetin çifti ise, aşklarının hiçbir şeye engel olmadığını söyledi. Sosyal yaşamın içinde her zaman yer almaya çalıştıklarını kaydeden Çetin çifti, beraber yüzmeye ve basketbol oynamaya gittiklerini belirtti.
Ziyaretin sonunda Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, Çetin çiftine göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek, mutlu bir hayat sürmelerini diledi.