Aydın Büyükşehir Belediyesi, Ege Et’in üçüncü şubesini Efeler ilçesi Mimar Sinan Mahallesinde açtı.
Halk Ekmek’ten sonra vatandaşların ekonomik ve kaliteli et tüketebilmeleri için Aydın Belediyesi tarafından açılmaya başlanan Ege Et’in Efeler ilçesindeki 2. şubesi dualarla açıldı. Nazilli ilçesinden sonra Aydın genelinde üçüncü şubesi açılan Ege Et, Efeler ilçesi Mimar Sinan Mahallesi’nde halkın yoğun katılımıyla hizmete girdi.
Açılışa CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Efeler Belediye Başkanvekili Halis Günday, CHP Aydın milletvekili aday adayları ve vatandaşlar katıldı. Büyükşehir Belediyesi Kadın Mehteran Takımı’nın açılıştan önce gösterisi büyük ilgi görürken Başkan Çerçioğlu da davetliler ile gösteriyi beğeni ile izledi.
Aydınlı vatandaşlar gelen yoğun talep ile yeni şubeleri hızla hizmete sokmaya başladıklarını kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Sosyal belediyecilik benim için en önemli unsurdur. Bundan yaklaşık üç hafta önce balık pazarında birinci şubemizi açmıştık. Nazilli ilçemizde de aynı şekilde bir şube açtık. Çok kısa bir süre sonra İncirliova, Germencik, Kuşadası, Didim, Çine ve tüm ilçelerde halk eti ve Ege eti halkımızın hizmetine sunacağız. Buradaki etler yüzde 100 Aydın’ın ovalarında ve dağlarında beslenen hayvanlarımızdandır. Onun için bu hizmeti biz çok çok önemsiyoruz. Bazıları bize çok kıssada kusura bakmasınlar biz her zaman Aydın halkının yanında olacağız. Bu hizmetleri biz Aydınlılara vermeye devam edeceğiz. Hiç kimsenin bundan endişesi olmasın. Kaliteli, hijyenik, sağlıklı, uygun, ekonomik et satıyorsunuz neden satıyorsunuz, yapmayın diyenler var. Biz onların aksine yapacağız ve satmaya devam edeceğiz. Çünkü bizler 30 Mart’ta söz verdik. Bu sözlerimizi yerine getireceğiz. Tek amacımız üreticiye destek olmak ve halka hizmet etmektir” dedi.
“İLÇELERDEN TALEP GELİYOR”
Halkın açılan ekmek ve et satış noktalarından memnun olduğunu belirten Çerçioğlu, “Buradaki en büyük katkı Aydınlı vatandaşlarımızdan geliyor. Halkımız açtığımız bu satış noktalarımızı çok beğendiler ve alışveriş yapıyorlar. Bu da bize güç veriyor. Bütün ilçelerden bu konuda talep geliyor. Önümüzdeki günlerde de Çarşamba Pazarı civarında bir şube daha açacağız. Rekabet güzel şeydir. Ben her zaman rekabetten yanayım. Rekabet kaliteyi arttırır. Fiyatı ucuzlatır. Rekabet olan yerde kalite yüksektir ve fiyat uygundur. Biz onun için hiçbir esnafımızın karşısında değiliz. Bizim görevlerimiz arasında da vatandaşlarımıza ucuz ekonomik ürünler sunmak yer alıyor” diye konuştu.
Konuşmasının ardından Çerçioğlu, kurdelesini keserek Ege Et Mimar Sinan Mahallesi Şubesi’ni açtı. Başkan Çerçioğlu, çalışanlardan et fiyatlarıyla ilgili bilgi aldıktan sonra bir kilogram sucuk alarak şubeden ilk alışverişi kendisi yaptı. Başkan Çerçioğlu daha sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan stantda halka sucuk ekmek dağıttı.
EGE ET KARDA
Açılışta soruları yanıtlayan Ege Et Genel Müdürü Muharrem Şanlı da, Ege Et’in yüzde 55 oranında kar ettiğini ifade ederek, “Zarar eden Ege Et aydın Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla kar etmeye başladı” dedi.