Orhan UZUN/İZMİT(Kocaeli), () - BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, terörün küresel hale geldiğini belirterek, "Türkiye'nin etrafı ateş çemberi" dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 64 milyon liraya mal olacak kavşak inşaatının temel atma töreninde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2014 yılında ülkenin iki seçim geçirdiğini, 2015'in daha iyi olacağını söyledi. Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgenin birinci dünya savaşından bu yana en büyük 'türbülans' yaşadığını belirten Bakan Işık, şunları söyledi:
"Son yüzyılın en karışık dönemini yaşadık ve yaşıyoruz. Türkiye'nin etrafı adeta ateş çemberi. Terör, küresel hale geldi. Nerede, nasıl ne zaman bir bombanın patlayacağını kimse kestiremiyor. Böyle bir ortamda da kriz çıkmaz mı diye bekleyenler yine hayal kırıklığına uğradılar. Allah'a şükürler olsun Türkiye 2014 yılını da yine büyümeyle, yine gelişmeyle ve yine istikrarla kapattı."
Bakan Işık, Türkiye'nin en önemli ithalat kalemi olan petrolde fiyatların yarıdan fazla düştüğünü, bunun da bir fırsat olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu Türkiye'nin cari açığının Türkiye açısından risk olmasını önleyecek en önemli gelişme. Artık biz de cari açık sebebiyle makro tedbirler noktasında daha endişeli davranmayacağız. İnanıyoruz ki 2015 yılında iç tüketimin artması, ihracatın artışıyla birleşecek ve Türkiye daha büyük bir büyüme rakamına ulaşacak. 2015 yılında orta vadede hedefte bulunan yüzde 4 lük büyümeyi inşallah yakalayacağız ve geçeceğiz."

FOTOĞRAFLI