VAN (İHA) – Van’ın Gürpınar ilçesi, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında büyük bir başarı elde etti.
Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan İlçe Kaymakamı Metin Yılmaz, TEOG’da alınan başarının Gürpınar için umut verici bir gelişme olduğunu belirtti. Gürpınar’ın 2014-2015 eğitim öğretim yılının birinci döneminde TEOG sınavında büyük bir başarı gösterdiğini ve merkez ilçelerden sonra en başarılı ilçe olduğunu ifade eden Yılmaz, “Geçen yıl yüzde 33,40 olan TEOG başarı oranımızı bu yıl yüzde 46,40’a yükselterek il genelinde dördüncü sıraya yükseldik” dedi.
Hedeflerinin yüzde 56 olan Türkiye ortalamasını yakalamak olduğunu vurgulayan Kaymakam Yılmaz, “İlçemizin sosyal, kültürel ve fiziki yapısı göz önünde bulundurulduğunda elde edilen başarının anlamının çok daha iyi anlaşılacağı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.
TEOG’ta elde edilen başarının planlı ve koordineli bir ekip çalışması sonucunda elde edildiğini belirten Yılmaz, “İlçemizin elde etmiş olduğu bu başarı okul idarecileri, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin azimli ve planlı çalışmaları doğrultusunda gerçekleşmiştir. Başarıya önce biz inandık, sonra idarecileri ve öğretmenlerimizi inandırdık. Daha sonra da öğrencilerimiz inandırıldı. Özellikle sınava girecek öğrenciler ile birebir diyaloglar kuruldu. Yapılan deneme sınavlarında tespit edilen eksiklikler giderildi. Elimizdeki kıt kaynaklar etkin bir biçimde kullanılarak bu sonuca ulaşıldı. Bu vesile ile bu başarının asıl mimarı olan öğretmen ve idareci arkadaşlarımı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
Gürpınar’ın geniş coğrafyaya sahip olduğunu ve bu nedenle elde edilen başarının önemsenmesi gerektiğinin altını çizen Yılmaz, “Elde edilen sonuç, eğitim ve öğretim şartları bakamından farklı bir bölgede olmuş olsaydı, belki çok anlamlı olmayabilirdi. Ancak Gürpınar gibi geniş bir coğrafyaya sahip ve zorunluluklardan dolayı ilköğretimde birleştirilmiş sınıf uygulamasının yaygın olduğu, kırsalda yoğun olarak ücretli öğretmenlerin görev yaptığı, yoğun bir idareci ve öğretmen sirkülasyonun bulunduğu ve veli duyarlılığı bakımından son derece yetersiz bir bölgede bu sonucun anlamlı olduğu hususudur” şeklinde konuştu.