Kahramanmaraş’ta Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Yeni Yöneticilere Oryantasyon Konferansı”, Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nden akademisyenlerin katılımıyla yapıldı.
Okullara atanacak yeni müdürler için düzenlenen konferans, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Akkurt’un açılış konuşmasıyla başladı. Konferans yoğun bir katılım ile sürerken, Hasan Kalyoncu Üniversitesi akademisyenleri organizasyona damga vurdu. HKÜ’den başta, Rektör Yardımcısı ve PDR Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yaşar Özbay olmak üzere, Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Yar. Doç. Dr. Ufuk Akbaş ve Yar. Doç. Dr. İsmail Hakkı Tomar gibi önemli akademisyenler çeşitli sunumlar yaparak, Oryantasyon Konferansında önemli noktalara değindiler. Akademisyenler tarafından yapılan sunumlar yöneticiler tarafından büyük bir hassasiyet ve beğeni ile dinlenirken, program soru cevap şeklinde ilerledi.
Oryantasyon Konferansına katılan yüzlerce yönetici, yeni dönem yöneticilik yapacakları eğitim kurumlarında nelere dikkat etmeleri hususunda önemli bilgiler aldılar. Bir yönetici olarak; “Yönetici neler yapmalı ve nelerden kaçınılmalı” gibi konulara sıkça değinen akademisyenler, yöneticilerin ağır bir yükü omuzlarında taşıyacağını söyleyerek, bu görev bilinci ile çalışmaları gerektiğini vurguladılar.
Program sabah erken saatlerde başlayıp gün sonuna kadar sürdü. Program esnasında konferans salonuna yakın bir alana stant kuran HKÜ yetkilileri, stant da tanıtım materyalleri dağıtarak eğitimcileri bilgilendirdiler. Eğitimciler programdan çok memnun kaldıklarını, HKÜ Akademisyenlerini çok beğendiklerini söyleyerek, konferansın kendilerine çok faydalı olduğunu belirterek HKÜ’ye teşekkür ettiler.