Ardahan’da soğuk hava ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkilerken, beraberinde güzellikleri de getiriyor.
Yüzeyi tamamen buz tutan Kura nehri üzerine çıkan vatandaşlar halay çekerek keyif yaptı. Gençler son günlerde etkili olan soğuklardan dolayı yüzeyi tamamen buz tutan Kura nehri üzerine çıktı. Nehrin üzerinde dolaşan gençler daha sonra halay çekerek doyasıya eğlendiler.
Gençlerden Yavuz Irmak, "Şu anda Ardahan’da hava sıcaklığı eksi 35 derece ve Kura nehri üzerinde, buzun üzerindeyiz. Özellikle geceleri çok soğuk ve araçlarımız soğuktan çalışmıyor. İşte gördüğünüz gibi buzun üzerinde halay çekiyoruz" dedi.
Oktay Fırıncı ise "İşte gördüğünüz gibi Kura nehri üzerindeyiz. Eksi 35’leri gören ilimizde Kura nehri de tamamen donmuş durumda. Bizde donan nehir üzerinde geziyoruz, halay çekip bu güzelliklerin tadını çıkarıyoruz" diye konuştu.
Ardahan’da çok sayıda araç dondurucu soğuktan dolayı çalışmadı. Gece hava sıcaklığı eksi 35 dereceye kadar düştü. Soğuklar nedeniyle birçok araç dondu. Vatandaşlar donan araçlarını çalıştırmak için başka araçların aküsünden takviye yaparak araçlarını çalıştırmaya çalıştı.