Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü personeli Yunus Hakan Güler, ‘53. Uluslararası Bursa Festivali’ ve ‘28. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nda çektiği fotoğrafları görücüye çıkardı.
Bursa Kent Müzesi’nde açılan ‘Yansımalar’ sergisinde şehrin köklü geçmişine yarım asrın imzasını atmış bir festival olan ‘53. Uluslararası Bursa Festivali’ ile ‘28. Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’ndan en renkli kareler yer alıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü personeli Yunus Hakan Güler’in yoğun emeğini gözler önüne sunan ‘Yansımalar’ sergisinin açılışını Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yaptı.
Başkan Altepe, Güler’in festival sırasında nasıl özenle ve yoğun bir emekle çalıştığına bizzat şahit olduğunu söyleyerek, “Bursa, kültür ve sanat alanında da örnek bir kent. Bu kentin en güzel değerleri de yine özel bir sanat olan fotoğraf sanatıyla geleceğe taşınıyor. Çalışma arkadaşımız Yunus Hakan Güler, bu özel sergisinde, Bursa’nın en önemli organizasyonlarından olan ‘53. Uluslararası Bursa Festivali’ ve ‘28. Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nda çektiği fotoğrafları sergiliyor. Güler, bu güzel sergiyle tarihe de önemli bir iz bırakmış oluyor” diye konuştu.
Altepe, Güler’in festivalin en güzel enstantanelerini çekip güzel görüntülere imza attığını söyleyerek, “En güzel fotoğrafı çekip arşivlemek ve sunmak zaten Yunus Hakan Güler’in en büyük zevki. İşini de severek ve özenle yapıyor. En güzel görüntüleri çekmek için festivalde nasıl çalıştığını bizzat biliyorum. Bu güzel hatıraları Bursa belgeliğine de kazandırarak, hem şehrin kültür hayatına hem de fotoğraf sanatına katkı sağlayan Güler’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Fotoğraf sanatına gönül veren Yunus Hakan Güler de, ortaya çıkan fotoğrafların kendisini duygulandırdığını belirtti. Güler, bir hafta boyunca Bursa Kent Müzesi’nde görülecek olan sergisinde 101 fotoğrafının bulunduğunu vurgulayarak, “Çok heyecan verici bir durum. Bursa Festivali’ni 10 yıldır takip ediyorum. Bu işi yapan gazeteci arkadaşlarımızı ve fotoğrafı seven gençleri, festivale sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu bambaşka bir his ve heyecan… O anı yakalamak, bir yerde kalmak çok özel. Bu sergiyi herkes görüyor ve herkes farklı bir gözle bakıyor fotoğrafa. Bu duygu çok güzel ve anlamlı” dedi.
Güler, gençlere fotoğraf çekerken korkmamaları tavsiyesinde de bulunarak, “Fotoğraf tarihi durduran tek şey. Keşke dedirtecek bir durum değil, izleyeni o ana götürecek bir durum ve o anı sadece fotoğrafı çeken kişi paylaşabiliyor. Bu çok güzel” diyerek, gelecek yıllarda fotoğrafların festival konulu katalog haline gelmesini ve bu katalogda da fotoğrafa meraklı tüm gazetecilerin yer almasını istediğini belirtti. Açılış konuşmalarının ardından Başkan Altepe, sergiyi ilgiyle gezerek fotoğraflar hakkında Başkan Altepe’ye bilgiler verdi. Güler’in sergi sevincine ve heyecanına ailesi ve yakınları da ortak oldu.