KARS'taki çocuklar, şehit polis ve asker ailelerinin çocuklarına yardım için oyuncaklarını satışa çıkardı. Emniyet Müdürlüğü karşısında stant kuran Eylül Beste Adıgüzel, Aysel Öztübel, Aslı Baykal ve Nazlıhan Ekici, 5- 20 lira arasında değişen fiyatla sattıkları oyuncaklardan elde ettikleri geliri Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacaklarını söyledi. 
Son günlerde artan terör olaylarında şehit edilen polis ve askerlerin geride bıraktığı çocuklara yanlarında olduklarını göstermek için bir araya gelen çocuklar, anlamlı kampanya başlattı. Eylül Beste Adıgüzel, Aysel Öztübel, Aslı Baykal ve Nazlıhan Ekici arkadaşlarıyla birlikte evlerindeki oyuncaklarını satışa çıkardı. Oturdukları apartmanın karşısındaki Emniyet Müdürlüğü binası önünde kurdukları stantta çeşitli oyuncaklar ile ayçiçeği çekirdeği satan çocuklar topladıkları paraları bir kumbarada biriktiriyor. Çocuklar 1 hafta daha sürdürecekleri satışlardan elde ettikleri tüm geliri Mehmetçik Vakfı’na bağışlayacak. Şehit haberleri ile çok üzüldüklerini ve hiçbir çocuğun yetim veya öksüz kalmasını istemediklerine dikkati çeken çocuklardan Eylül Beste Adıgüzel, şöyle dedi:
"Asker ve polislerimiz şehit oluyor. Ben bu duruma çok rahatsız oluyorum. Sonuçta onlar bizi koruyor. Sosyal medyada görüyoruz. Atatürk’e küfür ediliyor. Bu da insanın canını çok acıtıyor. Her gün şehitlerin olması, bir yerlere bombaların konulup patlatılması çok kötü bir durum. Sonuçta bunlar insanın yüreğini acıtan şeyler. Devlet başkanlarına, büyüklerime sesleniyorum. Lütfen artık bu kan dursun, yeter artık. Ben artık Türkiye’nin bu kadar büyük acılar içinde yaşamasını istemiyorum. Benim geleceğimle kimse oynayamaz, öyle bir hakları yoktur." 
Çocukları kutlayanlardan Bahattin Kaskansoy, "Serhat şehrimizde bu güzel çocuklarımızın anlamlı kampanlarını görünce gözlerim yaşardı. Hele şehitlerimiz için bedenleri küçük ama yürekleri büyük çocukların hareketini takdirle karşılıyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum. Zaten böyle bir gençliğe ihtiyacımız var. Şehitler hepimizin şehitleri. Bu memleket hakikaten şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş memlekettir. Onun için kendilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra şehit haberi almayız" dedi.

  FOTOĞRAFLI