Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, bir dizi açılış ve ziyarete katılmak için Eskişehir’e geldi. Bakan Avcı, ilk olarak “Mukaddes Miras” sergisinin açılışını yaptı.
ETİ Arkeoloji Müzesi’nde düzenlenen serginin açılış törenine, Bakan Avcı’nın yanı sıra, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ve diğer davetliler katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından serginin açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. “Eskişehirli hemşehrilerimizin bu sergiye gereken ilgiyi fazlasıyla göstereceklerinden eminim” diyen Bakan Avcı, şöyle konuştu:
“Onun için özellikle camilerimizde, okullarımızda; cemaatlerimizi, öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi, din görevlilerimizi bu sergiden haberdar edelim. Gelsinler ve burada bin yıllık ne güzel işler yaptığımızı görsünler. Sayın Valimizin de söylediği gibi Kur’an-ı Kerim Mekke’de nazil oldu, Kahire’de okundu ve İstanbul’da yazıldı denir. Dolayısıyla biz Türkler Kur’an-ı Kerim’i güzel yazmakla müftehiriz. Ama bizim bir özelliğimiz daha var. Bu millet aynı zamanda Kur’an-ı Kerim’i en güzel dinleyen bir millet. Yazmayı, okumayı ve en güzel dinlemeyi… Türkler tarih boyunca Kur’an-ı Kerim’i tam da emredildiği gibi huşu içerisinde, saygı içerisinde, hürmet içerisinde ve muhabbet içerisinde dinlemeyi sanat haline getirmiş bir millet. Ben de biraz önce burada Kur’an-ı Kerim okunurken aynı duyguları yaşadım. Hafız arkadaşımıza da çok teşekkür ediyorum.”
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz ise, “Mukaddes Miras” sergisinde, yaklaşık bin yılı kuşatan İslam tarihi boyunca İslam coğrafyasının muhtelif dönemlerinde ve muhtelif yerlerinde yazılmış Kur’anların sergilendiğini kaydetti.
Bakan Avcı ve beraberindekiler daha sonra açılış kurdelesi keserek, sergiyi gezdi.
99 Kur’an-ı Kerim hattından oluşan serginin 25 Şubat’a kadar açık kalacağı bildirildi.