Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıldönümü dolaysıyla düzenlenen resepsiyonda bir araya geldi.
Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıldönümü dolaysıyla Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü resepsiyon düzenledi. Bağlar ilçesinde bulunan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Polisevi’ndeki resepsiyona Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nejdet Güngör, İl Jandarma Komutanı Hüseyin Ceyhun Keleş, İl Emniyet Müdür yardımcıları, İlçe Emniyet Müdür yardımcıları, Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, gaziler, şehit yakınları ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda polis katıldı.
Programda konuşan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, polisin gece gündüz demeden mesaiye bağlı kalmadan sürekli görev başında olduğunu söyledi. Vali Aksoy, "Bu anlamlı günlerini yürekten kutluyorum. Bugüne kadar teşkilatta görev yapmış ve yaşamını kaybetmiş olanlarla ve şehit olmuş, teşkilat mensuplarına Allah’tan rahmet diliyorum. Polislik zor ama onurlu bir görevdir. Vatandaşımızın ve insanımızın en zor anlarında onlara yetişen ve yardım eden ve elini uzatan gayret gösteren bir teşkilatın değerli mensupları bu anlamlı gün onur günleridir. Polis teşkilatına çalışmalarından dolayı başta Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü’ye ve polis memurlarına Diyarbakır’ın huzur ve güvenini sağlamakta gösterdikleri çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Daha sonra konuşan Diyarbakır Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, vermiş oldukları hizmetin gereği olarak kendilerini sürekli yenileme ve çağın gerektiği her türlü gelişimi yakından takip etmeye devam etmeleri gerektiğini dile getirdi.
Program, Türk Polis Teşkilatı’nı anlatan sinevizyon gösterimi ile sona erdi.