Düzce’nin Yığılca ilçesinde Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İlçe Müftülüğü Kızılay Düğün Salonunda, “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” Konulu Bir Konferans düzenledi.
İl Müftü Yardımcısı Harun Bayraktutar tarafından verilen konferans Merkez Cami İmam-Hatip’i Aziz Kaya tarafından okunan Aşr-ı Şerif ile başladı.
İlçe Müftüsü Hüseyin Akkaya “Yaşlı Dünyamızın üzerinde yaşayan insanların kardeşçe yaşamayı öğrenemediklerinden dolayı, ardı ardına devam eden savaşlar, katliamlar, terör, sokak kavgaları almış başını gidiyor. Birlikte kardeşçe yaşamamızı gerektiren o kadar sağlam bağlarımız varken, birlikte kardeşçe yaşamamızı engelleyen fitne, hased, kin ve düşmanlıkların artık hayatımızdan kaldırmak gerekiyor. Kutlu Doğumunun 1444. Yılında anmaya ve anlamaya çalıştığımız Hz Peygamber (s.a.v) şöyle buyuruyor ‘Ey İnsanlar! şunu iyi bilin ki, Rabbiniz birdir, atanız da birdir, Arap’ın Arap olmayana, beyazın siyaha, siyahın beyaza, takva dışında bir üstünlüğü yoktur” dedi.
Yığılca Müftülüğü İlahi Gurubumuzun okuduğu ilahilerle katılımcılar duygulu anlar yaşadılar. Kur’an Kurslarının arasında yapılan “Kur’an-ı Kerimi Yüzünden Güzel Okuma” Yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile konferans sona erdi.