ABD'Yİ ELEŞTİRDİ
Bursa'da, ölümünün 4'ncü yıl dönümü nedeniyle eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ı anmak için düzenlenen geceye katılan İran İslam Cumhuriyeti 6. Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, yaptığı konuşmada, Amerika Birleşik Devletlerini eleştirdi. Ahmedinejad, "Herkes bilmelidir ki milletlerin yoksulluğun baş sebebi ve Amerikan ekonomisinin sıkıntılarının örtülmesinin baş faktörü doların uluslararası suntasıdır" dedi. 
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan anma gecesinde konuşan Ahmedinejad, müslümanların sorunlarını anlattı. Müslüman birliğinin mutlaka kurulacağını söyleyen, İran eski Cumhurbaşkanlarından Ahmedinejad, ABD'nin politikalarını eleştirdi. "Herkes bilmelidir ki milletlerin yoksulluğun baş sebebi ve Amerikan ekonomisinin sıkıntılarının örtülmesinin baş faktörü doların uluslararası suntasıdır" diyen Ahmedinejad şunları söyledi: "Amerikan hükümetinin bütçe açığı ve borçları 18 trilyon dolardan fazladır. Ama Amerika dünya piyasalarına karşılıksız dolar pompalayarak gerçekte milletlerin cebini boşaltmakta, bunun yerine ülkelerle pahalılık ve yoksulluk dayatmaktadır. Herkes bilemelidir ki güçler kendilerini yenilmez olarak tanıtır. Ama gerçekte zayıf ve kırılgan olup, milletin güçlerinden ödleri kopmaktadır."  400 YILDIR DÜZENSİZLİK VE KARIŞIKLIK YÜZ YÜZE GELDİ
Konuşmasında, Allah’ın insanları barış, özgürlük refah içerisinde adetliliği sağlamak için yarattığına dikkat çeken Ahmedinejad, "Ancak peygamberler ve salihlerin eşsiz fedakarlıklarına rağmen insan toplumu, son 400 yıldır düzensizlik ve karışıklık ile yüz yüze geldi. Yaygın fakirlik, uluslararası ilişkilerdeki hile, iki yüzlülük, ayrımcılık, küçükseme ve adaletsizlik sıkıntıların bir bölümüdür. Bu insanlık dışı davranışların sebebi ne olabilir. Temel sebep, ahlak yoksunluğu, bir grup egoistin her yönteme başvurmasıdır" ifadelerini kullandı. 
Bugün 3 milyardan fazla insanın açlık sınırı altında yaşadığını ifade eden Ahmedinejad, 1 milyar insan ise sıcak yemeğe bile ulaşamadığına dikkat çekti. Bütün insanların en önemli görevinin adaleti yerleştirmek olduğunu söyleyen Ahmedinejad, "Fırsatlar ve kaynaklar adil biçimde dağıtılmasa milletlerin çoğu yoksul ve zaaf içinde kıvranacaktır. Bugün 3 milyardan fazla insan açlık sınırı altında yaşamakta, 1 milyar insan ise sıcak yemeğe bile ulaşamamaktadır. İnsanın layık olduğu refah ve yararlanma ölçüsünü esasa alırsak, büyük çoğunluğu yoksulluk,bir kısmı zenginlik içinde yüzmektedir. Adalet ve insan hakikati karşısından en kötü ve çirkin amel zulümdür" dedi.
Günün birinde Resulullah’ın soyundan Hz. Mehdi, Hz. İsa’nın bütün salihlerle birlikte gelip milletlerin imdadına yetişeceğini belirten Ahmedinejad konuşmasına şöyle devam etti: "Halkın genel katılımıyla yeryüzüne layık yönetimi yerleştirecek. Bu zuhur ardından bütün kötülükler, gamlar, ayrılıklar, kinler, güzelliğe, sevince dayanışmaya ve muhabbete dönüşecektir. O gün insanın günüdür. O gün Allah’ın günüdür. O gün insanların günüdür. Yaşasın bahar, yaşasın insan, yaşasın tevhit, adalet, yaşasın özgürlük ve aşk." 
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan ise, “Bu salonu dolduranlar, türlü zorluklarla ve engellemelerle karşılaştılar. Bütün bunlara rağmen Erbakan hocamızdan aldığı ferasetle, dava aşkıyla davalarından vazgeçmediler. Ne mutlu sizlere. Erbakan hocamızın sadece kendisi anlamakla kalmıyoruz. Bu akşam bütün dünyaya mesaj veriyoruz. Ey zalimler Erbakan hoca vefat etti diye boşu boşuna sevinmeyin. Erbakan hocamız vefa etti ama onun arkasından davasına sahip çıkacak milyonlarca milli görüşçü var" diye konuştu.
Bu arada, konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Ahmedinejad'ı protesto eden toplam 7 gencin birinin İmam Hatip Lisesi, diğerlerinin ise üniversite öğrencisi oldukları öğrenildi. Geceyi Bursa'da geçirecek olan Ahmedinejad'ın, yarın Türkiye'den ayrılması bekleniyor.

FOTOĞRAFLI