ZONGULDAK (AA) - Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonunca, milli takımda yer alacak kuaförlerin belirlenmesi için düzenlenen Türkiye Kuaförünü Seçiyor Yarışması'nın, Zonguldak etabının yapılacağı bildirildi.

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu Koordinatörü Denizhan Ayar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde berber, kuaför ve güzellik uzmanlarının katılımıyla yarışmayı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yarışmanın amacının, şov veya yarışmaya katılanların kendisini sınaması olmadığını ifade eden Ayar, şöyle konuştu:

"Özellikle yurt dışı yarışmalarına götürebileceğimiz, ülkemizi tam anlamıyla temsil edebilecek takım arkadaşları arıyoruz. Bunun içinde tabiri caizse ince eleyip sık dokuyoruz. Zonguldak yarışmalara hazırlanırken önem verdiğimiz bir il. Buraya geldiğimiz günden bugüne haklı olduğumuzu bir kez daha gördük. Çünkü yarışmalara ilgi ve katılım diğer illerin üzerinde. Bu da bizi fazlasıyla memnun etti. Milli takım seçmelerine giren arkadaşlarımızın hepsine katılım belgeleri, dereceye giren arkadaşlarımıza madalyalar veriyoruz."

Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ergün Öztürk de yarışmanın Zonguldak etabının, 12 Mayıs'ta öğretmenevinde yapılacağını ve yaklaşık 36 civarında katılımcı beklediklerini kaydetti.