Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Adayı Av. Zeynel Balkız Sarıgöl’deki seçim çalışmalarında artık iktidarın değişmesinin zamanı geldiğini belirterek partisine destek istedi.
MHP Manisa Milletvekili adayı Zeynel Balkız Sarıgöl temaslarına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Sarıgöl’deki muhtarlar toplantısına katılarak başladı. Toplantının ardından Sarıgöl Hüseyin Gümüşlü Camiinde Cuma namazına geçen Balkız daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Yaşar Coşkun ve Mehmet Memiş ile birlikte Sarıgöl caddelerinde halkı selamlayıp esnafa hayırlı işler diledi.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile birlikte Sarıgöl ilçesinin Tırazlar, Çanakçı ve Çavuşlar Mahallelerini ziyaret ederek mahalle halkı ile bir araya gelen Balkız vatandaşların sorunları dinledi ve sohbet etti.
DAVUL ZURNAYLA KARŞILANDI
Çavuşlar’da bulunan hemşeri ve akrabaları tarafından davul zurna ve sevgi gösterileri eşliğinde karşılanan Balkız burada vatandaşlara hitap etti.
Çiftçinin ve vatandaşın dertleri ile ilgilenilmediğini ifade eden ve ekonomi bakanına yüklenen Balkız, “Bu iktidarın değişmesi gerektiği artık kamuoyu tarafından da kabul edilmiştir. Artık esnafları basıyorlar. Müşteri Kayıtlarını istiyorlar. Bunlar şaşırmış. Biz 7 Haziran’da Türkiye’nin kaderini değiştirmek istiyoruz. Bugün sizlerden beklentimiz bize güvenmeniz ve bizim Türkiye’nin gidişatını değiştirmek için, yaptığımız çabalara destek vermenizdir. Artık Türkiye’de bir değişimin, bir iktidar değişiminin muhakkak gerekli olduğunun Türkiye kamuoyu öğrendi ve kabul etti. Geçen hafta hükümetin ekonomi bakanı bu bölgeyi dolaşırken, bizim köye de uğramış. Killik’e de uğramış. Sabahtan itibaren jandarmanın kontrolünde ve bariyerlerin arkasında ekonomi bakanı gelmiş 12 kadın ve 35 de erkek dinleyiciye konuşma imkanı bulmuş. Bu Türkiye’deki bu hükümetin açıkça iflası demektir. Şurada konuşma yaptık Allah sizlerden razı olsun yüzlerce kişiydik. Belki bin kişiye yakın hemşerimiz dostumuz arkadaşımız vardı. Ama bize ne bariyer ne jandarma Ne de bir başka bir şey lazım. Bize bir tek şey lazım karşı karşıya geldiğimizde rahatlıkla birbirimizi kucaklayıp, göğüs temasında bulunabiliyorsak, sevgimizi aktarabiliyorsak, bağlılığımızı aktarabiliyorsak bu bizim için önemli.” dedi.
MEMLEKETİN ÜZÜMÜNÜ DON VURMUŞ
Balkız konuşmasında yaşanan don felaketine de değinerek, “Bu memleketin üzümlerini don vurmuş. Soğuk vurmuş perişan olmuş ve maalesef hükümetin bakanı geziyor. Haliniz nasıldır diyor. Sen çare bulmak için varsın. Sen çare üreteceksin, sen çare bulacaksın. Daha yapmadılar bir yıl borçları uzatacaklarmış. Onun da faizi var. Gelecek sene üzüm gene yok. 2017 den yiyoruz. Aynı ekonomi bakanı, bir inci daha dökmüş o inci ne biliyor musunuz? Biz diyoruz ya Asgari ücreti bin 400 TL yapacağız. Asgari ücreti bin 400 TL yaptığımız zaman, içimizde Bağ-Kur emeklisi, tarım emeklisi veya normal işçi emeklisi olanlarda var görüyorum onlarda bin 400 TL oluyor. Mazotu da 1,75 kuruş diyoruz. Bu ekonomi bakanı ne diyor biliyor musunuz? Bu ekonomi bakanı bunları vererek ülkeyi batıracaklar hükümeti batıracaklar. ‘Bunlar sizin huzurunuza geldikleri zaman bunlardan hesap sorun’ diyor. Yani neden bin 400 TL veriyorsunuz diyecekmişsiniz siz bize. Bende diyorum ki asıl senden hesap sorulacak neden bizi hala 900 TL’de tutuyorsun diye.” şeklinde konuştu.
BALKIZ KONUŞMASINI ŞÖYLE TAMAMLADI:
“Sevgili arkadaşlarım şimdi simit hesabıyla geldiler bunlar. 2002’de simit hesabıyla geldiler. Bir aylık 4 kişinin masrafı 650 TL yapıyor. Yanında peynir yok domateste koymadık başka bir şeyde koymadık. 900 TL asgari ücret verdiğin zaman ev kirası ne oldu. Eğitim parası nerde, otobüs parası nerde, kız evlenecek, oğlan çıkacak bunlar nerde. Hastalık olursa nerde bunların hiç birisi yok. Biz onlardan hesap soracağımıza onlar bizden hesap soracakmış. Yani dünya o kadar tersine dönmüş ki bu hükümetin kafasında. Artık bunlar şaşırmışlar. Şaşırdıkları için kendi aleyhlerine, kendilerinin istemediği kararı veren hakimi de savcıyı da içeri tıkıyorlar. Herkesin sesini kısmaya başlıyorlar. Ve evvelki gün Manisa’da kime baskın yaptılar biliyor musunuz? Televizyonlarda duymuşsunuzdur. Evvela önceden dernekler filandı. Evvelki gün esnafa, birisi ayakkabıcı Manisa’nın en büyük ayakkabıcısı. Birisi Mavi Cin - Ci konfeksiyoncu. Birisi müteahhit. İkisi muhasebeci. Müşteri kayıtlarını istiyorlar. Arkadaşlar bunlar şaşırmış.”