Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap’ın, kentte modernizasyonu tamamlanan gıda işletmelerine yaptığı inceleme gezilerine devam ettiği belirtildi.
İşletmelere gerçekleştirdiği gezinin ardından bir açılama yapan Arap, Afyonkarahisar’ın 1 milyon 391 bin hektar yüzölçümü, 536 bin 268 hektar verimli tarım alanıyla, 337 bin adet büyükbaş, 792 bin adet küçükbaş, 13 milyon kanatlı varlığıyla ve bir çok bitkisel ve hayvansal üretimi ile 2014 yılında ülke ekonomisine 3.9 milyar TL katkı sağladığını hatırlattı. Kentteki gıda sektörünün daha modern bir şekilde gelişimine devam etmesi adına her türlü çalışmaların yapıldığını anımsatan Arap,
“Onay belgesi almış olan bu firmamız gerekli yatırımlarını tamamlayarak hijyenik bir üretimin yapılacağı modern kanatlı kesimhanesini kurmuş bulunmaktadır. İlimize güzel bir işletme kazandıran tüm firma sahiplerine teşekkür ediyorum. Kanatlı ve kırmızı et sektörümüz ülkemiz ve ilimiz için oldukça önemlidir. Amacımız İlimizde sağlıklı gıda üretiminin arttırılması ve üretimin daha hijyenik ortamlarda yapılmasının sağlanmasıdır. Üretimden sofraya her adımın takipçisi olan il müdürlüğümüz, ilimiz tarım ve hayvancılığının gelişmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. Yaptığımız çalışmalar umuyorum ki ülkemiz genelinde diğer illere de örnek teşkil etmekte ve ilimizi güvenilir gıda üretiminin merkezi olma noktasında ileriye taşımaktadır. Tüm bu olumlu gelişmelerin devam ettirilmesi için il müdürlüğümüzce birçok çalışma yapılmış ve yapılmaya devam edilmektedir. Hayvansal üretimin daha modern bir şekilde ilerlemeye devam etmesi için il müdürlüğümüz denetiminde birçok işletmemiz bakanlığımız mevzuatları çerçevesinde modernizasyonunu tamamlamıştır” diye konuştu.