Elektrik perakende sektörünün önde gelen şirketlerinden CLK Uludağ Elektrik, Türkiye geneline enerji satışına başladı. Sakarya Söğütlü Belediyesi ile indirimli elektrik protokolü imzalayan CLK Uludağ Elektrik, önümüzdeki dönemde her ilde bayilik vererek pazarlama ağını genişletmeyi hedefliyor.
Söğütlü Belediyesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Belediye Başkanı Hüseyin Genç, CLK Uludağ Elektrik Genel Müdürü Ali Erman Aytac, İş Geliştirme Direktörü Murat Erbay ve Sakarya Bölge Temsilcisi Ejder Aktaş katıldı. CLK Uludağ’ın indirim teklifi üzerine imza altına alınan sözleşme ile Belediye elektrik harcamalarında yılda yaklaşık bir faturadan tasarruf etmiş olacak.
Serbest tüketicilere yönelik elektrik satışında sundukları avantajlarla müşteri portföyünü genişlettiklerini belirten CLK Uludağ Enerji Genel Müdürü Ali Erman Aytac, "Söğütlü Belediyesi’nin hizmetlerimizden ve indirimlerimizden faydalanması bizim açımızdan gurur verici. Bölgenin lider perakende şirketi olma hedefiyle çıkılan yolda hedeflerimize büyük ölçüde ulaştık. Amacımız şirket merkezimizin bulunduğu Güney Marmara haricindeki diğer illere indirimli elektrik satışı yapmak. Uzun vadede her ilde bir bayilik vermeyi planlıyoruz. Pazarlama alanında hizmet alanımızı genişleterek bayiler üzerinden tüm Türkiye’ye kaliteli, kesintisiz hizmet sunmayı hedefliyoruz. Uzman kadromuz ve güçlü ekibimiz ile çözümler üretebilecek tüm idari ve teknik alt yapıya sahibiz" diye konuştu.
Mevcut durumda Türkiye’de tüketilen elektriğin yaklaşık yüzde 70’inin serbest tüketici kapsamına girdiğini anımsatan Aytac, "Artık büyük ve orta ölçekli tüm ticarethaneler serbest tüketici uygulamasından yararlanabiliyor. Ödediği elektrik faturası itibariyle serbest tüketici kapsamında olduğu halde bunun farkında olmayan işletmeler giderek elektriğini farklı tedarikçilerden indirimli almayı tercih ediyor. Türkiye’nin her noktasındaki serbest tüketici hakkını kullanmak isteyen kullanıcılar konuyla ilgili 444 6 646 numaralı çözüm merkezimiz ve internet sitemiz üzerinden detaylı bilgi alabilirler veya 62 noktada bulunan Müşteri İletişim Merkezlerimizle (MİM) iletişime geçebilirler. Normal perakende satış sözleşmemizin dışında serbest tüketiciler için farklı bir sözleşmemiz var. Bu sözleşme imzalandığı takdirde bir sonraki aydan itibaren müşterilerimiz indirimli elektrik hakkından faydalanabiliyor. Aylık ortalama 130 lira ve üzeri elektrik tüketimi yapan kullanıcılar indirimli elektrik avantajlarından faydalanabilir” dedi.
Sakarla Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç ise "Bu iş birliği sayesinde elektriği bundan sonra daha indirimli kullanmış olacağız. Yıllık yaklaşık bir faturadan tasarruf etmiş olacağız. Gerekli koşulları sağlayan esnaf ve sanayicimiz de bu fırsattan faydalanabilecek. İndirimli elektrik protokolünün CLK Uludağ’a ve belediyemize hayırlı olmasını diliyorum ve katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.