Mersin Üniversitesi (MEÜ) Eczacılık Fakültesi birinci ve beşinci sınıf öğrencileri, Eczacılık Fakültesi Öğrencileri Topluluğu tarafından düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi.
Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Beyaz Önlük Giyme Töreni’nde toplam 137 öğrenci önlük giydi. Törene, Eczacılık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Serap Yalın, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazan Bergişadi, Eczacılık Fakültesi Öğrencileri Topluluğu Danışmanı Prof. Dr. Nefise Özlen Şahin, Güney Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Uzm. Ecz. Ercan Mert, Eczacılık Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.
Mersin Oda Korosu’nun mini konseriyle başlayan törende konuşan Prof. Dr. Serap Yalın, Eczacılık Fakültesi’nin kuruluşundan bu yana geçirdiği fiziki ve akademik gelişimle ilgili bilgiler aktardı. Fakültenin 341 öğrenciyle eğitim-öğretimini sürdürdüğünü dile getiren Prof. Dr. Yalın, amaçlarının ulusal ve uluslararası yetkinlikte eczacı yetiştirmek ve mezuniyetten sonra yaşam boyu eğitim ile eczacıların bilgi ve becerilerini geliştirmek olduğunu söyledi. Konuşmasının devamında öğrencilere hitap eden Yalın, “Sizler eczacı olmak için buradasınız ve mesleğinizin temelinin insan sevgisi olduğunu biliyorsunuz. Bu mesleğin hakkını verebilmek ve toplumun sizden beklentilerini karşılayabilmek için azim ve heyecanla çalışmalısınız” dedi.
Prof. Dr. Nefise Özlen Şahin de 2000 yılında kurulan Eczacılık Fakültesi’nden, bu güne kadar çok sayıda öğrencinin iyi bir eğitim alarak mezun olduğunu ve eczacılar ordusunun neferleri olarak göreve başladıklarını aktardı. “Bugün de burada eczacılık yoluna adım atan birinci ve beşinci sınıf öğrencilerimize beyaz önlüklerini giydireceğiz” diyen Şahin, öğrencilere bu sayede mesleğin güzelliğini tattırmaya çalıştıklarını belirtti.
Eczacılığın hem bir sanat hem de bir bilim olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bergişadi, bu nedenle eczacıların hem sanatçı hem de bilim adamı olma ayrıcalığına sahip olduklarını kaydetti. Bergişadi, öğrencilerin eğitimleri boyunca edindiği bilgi ve yeteneği hasta yararına kullanmayı, hastalara yönelik hiçbir ayrımcılık yapmaksızın sağlık hizmeti sunmayı ve bu hizmeti sunarken gerekli olan etik kuralları öğreneceklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından öğrencilere beyaz önlükleri Prof. Dr. Yalın, Prof. Dr. Bergişadi, Prof. Dr. Şahin, Uzm. Ecz. Ercan Mert ve Eczacılık Fakültesi öğretim elemanları tarafından giydirildi.