Van’ın Başkale ilçesinde 13 yıldır meyve yetiştiriciliği yapan Mehmet Yiğit ve mahalle sakinleri belediye eş başkanlarını makamlarında ziyaret ederek kendi yetiştirdikleri elmaları ikram etti.
Başkale’ye bağlı Çaldıran Mahallesinde 13 yıldır meyve yetiştiriciliği yapan Mehmet Yiğit beraberindeki bazı mahalle sakinleri ile birlikte Başkale Belediye Eş Başkanları İhsan Güler ve Aynur Tarhan’ı makamında ziyaret etti. Kendisine ait 53 dönümlük bir arsada yaklaşık 10 çeşit meyve ağacından meyve yetiştiriciliği yapan Yiğit, elma, armut, ayva, kiraz, vişne, kayısı, ceviz, üzüm, erik ve fındık ağaçlarından yılda ortalama elde ettiği 150 ton meyveyi Başkale, Yüksekova ve Van’daki meyve ve sebze hallerinde satarak geçimini sağlıyor. Bahçesinde 835 elma, 100 ayva, 150 ceviz, 100 armut, 100 kiraz, 93 üzüm, 300 kayısı, 50 vişne, 30 erik ve 5 fındık ağacının olduğunu ve 13 yıldır bu işi yaptığını ifade eden Yiğit, “Biz burada 7 kişi çalışıyoruz ve buradan elde ettiğimiz kazançla geçimimizi sağlıyoruz” dedi.
Belediye’yi ziyaret ederek eş bakanlara kendi yetiştirdikleri elmaları ikram eden Yiğit, Belediye’den de destek istedi. Yiğit, bu yıl bahçelerinden yaklaşık 200 ton meyve almayı beklediklerini ama soğuk hava ve karın erken yağması nedeniyle sadece 25 ton meyve alabildiklerini de söyledi.
Gelen misafirlerini kapıda karşılayarak makamlarında ağırlayan belediye Eş Başkanları İhsan Güler ve Aynur Tarhan ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını söylediler. Başkale’de yapılacak olan meyve ve sebze yetiştiriciliğine destek vereceklerini belirten belediye eş başkanlar “Başkale’de meyve sebzeciliğin gelişmesi için model olan bu arkadaşlarımız bizlere umut verdi. Belediyecilik anlayışımızda da köylülerimizin ekonomik olarak kendi ayaklarının üstünde durabilmeleri ve tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi için kendi imkanlarımız dahilinde destek vermeye çalışacağız” dediler.
2015 ilkbaharında seracılık ve meyvecilik konusunda pilot bölgeler oluşturacaklarını belirten eş başkanlar, buralarda örnek projeler oluşturarak Başkale de meyve ve sebzeciliğe destek vereceklerini söylediler. Eş Başkanlar bu tür çalışmalarda kadının ön planda olması gerektiğine vurgu yaparak, “Vereceğimiz destekte kadının öncülük yapmasını esas almak istiyoruz. Çaldıran köyünden gelip bizi ziyaret eden emekçilerimizde çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.