Medikal Estetik Tıp Derneği (MESTDER), 1.Genel Kurulu’nu 31 Mayıs’ta Ankara’da yapacak.
MESTDER Başkanı Estetik Hekim Farmakolog PhD. Dr. Devrim Gürsoy, düzenlenecek genel kurulun yanı sıra bilimsel sunum da gerçekleştirileceğini bildirdi. Medikal Estetik Tıp Derneği olarak tüm çalışmalarını medikal estetik tıp alanında mesleki standartları oluşturmaya, mesleki onuru korumaya, sağlık alanındaki diğer örgütlenmelerle diyalog ve işbirliğinin kurulmasına adadıklarını ifade eden Dr. Gürsoy, "Derneğimiz medikal estetik alanında ülkemizin önemli bir açığına çözüm bulmak amacıyla kurulmuş olup, mesleki standartların bu anlamda ileri düzeydeki ülkeler seviyesine çıkarılmasını hedeflemektedir. Son derece önemli olan insan sağlığını konu alan medikal estetiğin meslek standartlarını net bir şekilde oluşturabilmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Medikal estetik tıp hekimleri olarak uygulamalarının kişinin estetik güzelliğini artırmak olduğunu belirten Dr. Gürsoy, "Bunu yaparken uluslararası standartlara ulaşmaya çalışırken gelişen teknolojileri de takip ederek, bu konuda üyelerimizi bilgilendirme ve gerektiğinde eğitim uygulamaları ile destekleme çabasındayız" diye konuştu.
"MEDİKAL ESTETİK ALANINDAKİ YENİLİKLERİ PAYLAŞIYORUZ"
Gürsoy, hem bu alanda çalışan hekimlerin hem de hastaların sektörel sıkıntılarını takip ederek, bilimsel veriler ışığında önemli bir altyapı oluşturmaya başladıklarını da belirtti. Dr. Gürsoy, şunları kaydetti:
"Estetik amaçlı sağlık kapsamının sürekli gelişmesi, tıbbın her alanını ilgilendiren bu gelişmelerin farklı tıp disiplinlerini içine alarak büyümesi ve bu büyümeye ayak uydurma gerekliliği, medikal estetik hekimlerinin bir çatı altında buluşması gerekliliği fikrini ortaya çıkarmıştır. Medikal Estetik Tıp Derneği’nin misyonu, medikal estetik hekimlerinin mesleki onurunu korumak ve sağlık alanındaki diğer örgütlenmelerle diyalog ve işbirliğinin kurulmasıdır. Medikal estetik alanında dünyada hızla ortaya çıkan yenilikleri Türkiye’de medikal estetik hekimleri ile paylaşmak da, derneğimizin önemli hedefleri arasında yer almaktadır."
SUNUMLAR DA YAPILACAK
Dr. Gürsoy, Ankara’da düzenlenecek genel kurulda bugüne kadar yapılan çalışmaları ele almanın yanı sıra ileri teknoloji ürünü tıbbi estetik cihazların tedavi yaklaşımlarına eklenmesi yolunda sunumlar da gerçekleştirileceğini kaydetti. Önemli bir sivil toplum kuruluşu olan MESTDER’in 31 Mayıs Pazar günü Ankara’da düzenlenecek genel kurulu ile bilimsel sunumuna katılmak isteyen medikal estetik hekimlerini bir arada görmekten mutluluk duyacaklarını ifade eden Dr. Devrim Gürsoy, toplantıya ilişkin ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin derneğin resmi internet adresi olan www.mestder.org’dan ya da 0533 4098851 numaralı telefondan bilgi alabileceklerini sözlerine ekledi.