Van’ın Tuşba Belediyesi’nin ’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla düzenlediği etkinliğe konuşmacı olarak katılan Şair-Yazar Nurdan Damla’nin ’Hz. Hatice’nin hayatı’ konulu konferansı büyük ilgi gördü.
Merkez İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen konferansa Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin yanı sıra Tuşba İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı Fatih Karaturna, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Tuşba Belediye Başkan Yardımcısı Necati Yertürk, belediye meclis üyeleri, AK Parti İl Kadın Kolları ve ilçe kadın kolları üyeleri ile çok sayıda kadın katıldı. Konferansın açılışında bir konuşma yapan Başkan Özgökçe, Tuşba Belediyesi olarak şimdiye kadar düzenledikleri tüm etkinliklerde salonların tıklım tıklım dolduran dinleyicilere teşekkür etti. Şair-Yazar Nurdan Damla’nın konuşmacı olarak katıldığı ’8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ dolayısıyla düzenledikleri konferansın verimli geçmesi dileğinde de bulunan Başkan Özgökçe, "Varlığımızın sebebi olan annelerimize, eşlerimize, bacılarımıza ve kızlarımıza yönelik düzenlenen bu etkinliğimize katılan Şair-Yazar Nurdan Damla Hanımefendi, inanıyoruz ki Kadınlar Günü ile ilgili ve gelecek neslin daha da güzel yetiştirmesi için mükemmel sunumlarıyla çok güzel mesajlar verecektir" dedi.
Şair-Yazar Nurdan Damla’ya, Vanlıların demiyle ’Başım gözüm üstüne geldiniz’ diyen Başkan Özgökçe, Tuşba’nın muhabbet beldesi olacağını kaydetti. Başkan Özgökçe, "Biz yerel yöneticiler olarak bir görevimiz de muhabbet fedailerinin yetiştirmektir. Bu beldede kadına yönelik şiddetti ve istenilmeyen problemleri ortadan kaldırabilmek adına büyük bir gayret içinde olacağız. Buradaki kardeşlerimiz de alacakları güzel mesajlarla inşallah ailelerinde ve kendi yuvaların daha mükemmel gençleri ve çocukları yetişme gayretinde olacaklar" ifadelerini kullandı.
Belediye başkanı olarak her daim nikahlarını kıydığı çiftleri mutluluğa yolcu ederken, sürekli Hz. Adem ile Hz. Havva, Hz. Muhammed (a.s.v) ile Hz. Hatice ve Hz. Ali ile Hz. Fatıma arasındaki o muhabbetten bahsettiklerini vurgulayan Başkan Özgökçe, inşallah bu konuşmamız daha da anlam bulması adına çok kıymetli yazarımız sizlere çok güzel ve ulvi bilgiler vereceklerdir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nüzü tebrik ediyor, rabim daha nice huzurlu, hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip ettirsin" şeklinde konuştu.
Hz. Hatice hakkında genel bilgiler veren Şair-Yazar Damla, ’Yeryüzünde aşk ve sevgi namına yaşanan tüm yakarışlar, tüm feryatlar, tüm yönelişler Hatice’nin aşk okyanusu yanında deryada damla kalır’ dedi. Hz. Hatice’nin zengin bir ailenin çocuğu olduğunu ifade eden Damla, "Küçük yaşta o zamanın büyük bir alimi varaka bin Nevfelin eğitimine verilmiştir. Cahiliye döneminde Hanif dinine mensup on kişiden biri olduğu gibi, okuma yazma bilen on kişiden biridir. Cahiliye döneminde insanlar lakaplandırılmakta ve Hz. Hatice’nin lakabı ise Tahire’dir. Ayıbın ayıp sayılmadığı dönemde çok iffetli olarak vasıflandırılmıştır. Ayrıca Tahire lakabının yanında alime ve seyide sıfatlarına da mensuptur" dedi.
Özellikle bayanlar tarafında büyük ilgi gösterilen konferansın sonunda Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin eşi Fatma Özgökçe, Şair-Yazar Nurdan Damla’ya bir buket gül vererek hem Kadınlar Günü’nü kutladı hem de verdiği konferanstan dolayı teşekkür etti.
Okurları için kitaplarını da imzalayan Şair-Yazar Nurdan Damla, 1963 yılında Erzurum’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde eğitim gördü. Şiir, roman, hikaye, makale ve denemeleri küçük yaşlardan itibaren çeşitli dergi ve gazetelerde yayımlandı. Yazarın yazmış olduğu birçok tiyatro oyunu sahnelendi. Özellikle şiir ve hikaye dallarında çeşitli ödüller kazandı. Çocuk hikayeleri, şiir, roman, gezi notları ve deneme dallarında muhtelif eserleri mevcuttur. Çocuk Edebiyatçıları Birliği’nin kurucularından olup aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Yazar, evli ve üç çocuk annesidir.
Eserleri: Merve Sonsuzluk Ülkesinde, Dünya Yolcusu Murat, Mucizeler Tüneli, Işık Hızıyla Yolculuk, Uyku Şekerleri, Laliş Serisi, Kırmızı Mercan Ülkesi Serisi, Maviş ile Merviş Serisi, İlk Gün Sevinci, Erguvan Renkli Gönlüm, Bizim Evde Ramazan, Mavi Gezegenin Çocukları, Dünya Çocukları Peygamberi Tanıyor, 365 Günde Sevgili Peygamberim.