Eyyübiye Belediyesi Hal Müdürlüğü ve Eyyübiye Pazarları Derneği tarafından ortaklaşa hazırlanan ve önceki gün ilçede kurulan 7 semt pazarında dağıtılan önlüklere, Pazar esnafı yoğun ilgi göstererek, "Esnaf olduğumuz anlaşıldı, bu nedenle Başkan Ekinci’ye ne kadar teşekkür etsek azdır’ dediler.
Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin direktifleri sonucu planlanarak hayata geçirilen ve pazar esnaflarının daha hijyenik ve sağlıklı ortamlarda vatandaşlara satış yapabilmeleri adına yaptırılan önlükler birer birer dağıtıldı.
Önlüklerin dağıtımını kendi elleriyle yapan Başkan Ekinci’ye esnaftan büyük destek geldi. Eyüp Kent Mahallesi’nde kurulan semt pazarına giden Başkan Ekinci, bazı birim amirleriyle birlikte önlüklerin dağıtımını gerçekleştirdi.
Eyyübiye İlçesinde toplamda 10 semt pazarı kuruldu, kurulan bu semt pazarları, haftanın 6 günü vatandaşlara hizmet verecek. Semt pazarları; Pazartesi günleri Direkli Mahallesi’nde, Salı günleri Onikiler ile Hayati Harrani Mahallesi’nde, Çarşamba günleri Akabe ile Bey Kapısı Mahallesi’nde, Perşembe günleri Eyüpnebi Mahallesi’nde, Cuma günleri Eyüp Kent Mahallesi’nde ve Cumartesi günleri ise Akşemsettin ile Tılfındır mahallerinde hizmet verecek.
Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ziyaret ettiği Eyüp Kent Mahallesi Semt Pazarı’nda esnafları gezerek, Hal Müdürlüğü ve Eyyübiye Semt Pazarları Derneği tarafından düzenlenen önlükleri dağıttı. Başkan Ekinci’ye Eyyübiye Semt Pazarları Dernek Başkanı Halit Babacan, bazı birim amirleri ve başkan yardımları eşlik etti.
Bazı esnafa kendi elleriyle önlükleri giydiren Başkan Ekinci, esnafın büyük beğenisini aldı. Tek tek esnafı dolaşan Başkan Ekinci, vatandaşlarla sohbet etmeyi de ihmal etmedi.
Esnafların meyve ikramını tattıktan sonra açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ‘’Eyyüpkent semt pazarındaki esnaflarımızı ziyaret etme kapsamında buradaki esnaflarımıza önlük dağıttık. Daha hijyen bir şekilde insanlarımıza hizmet yapılması yönündedir. Buradaki esnaflarımızı ziyaret ederken, esnaflarımızın bizlere olan teveccühü adına bizleri çok gururlandırdı. Çıktığımız bu yolun ne kadar çok doğru olduğunu şimdiye kadar yapmış olduğumuz hizmetlerin karşılığını görmek bizleri hasseden mutlu ediyor. Bundan sonraki süreçte de böyle gittiğimiz her yerde esnaflarımızın bizlere olan güler yüzleri ve duaları devam eder’’ dedi.
Yapılan çalışmalardan dolayı başkan Ekinci’ye teşekkür eden semt pazarı esnafları, ‘’Eskiden 1 tane semt pazarımız vardı, şimdi Allah’a şükürler olsun Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci sayesinde şuanda 7 tane semt pazarımız oldu. Esnaf olduğumuz belli oldu. Bir esnaf ile vatandaşın ayırt ediliyor" dediler.