Kütahya’da yapılması planlanan ’battı-çıktı’ projelerinde kurumların eş zamanlı çalışmasını sağlamak amacıyla Vali Şerif Yılmaz başkanlığında koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.
Yılmaz, projelerin işleyiş süreci ve kurumların üzerlerine düşen görevler hakkında yetkililerden bilgiler aldı.
Kütahya’nın en büyük problemlerinden biri olan şehir içi trafik sorununu ortadan kaldırmayı amaçlayan ’battı- çıktı projesinde sona yaklaşıldı. Projelerin kısa sürede tamamlanması gerektiğine dikkat çeken Vali Yılmaz, projelerdeki son durum hakkında yetkililerle görüş alışverişinde bulundu.
Vali Şerif Yılmaz, başkanlığındaki koordinasyon toplantısı Valilik Toplantı Salonu’nda, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Vali Yardımcısı Uğur Turan, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Kölkeli, projeyle ilgili daire müdürleri ve firma yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Şehir içi trafiğinin battı-çıktı projeleriyle rahatlayarak, kavşak noktalarının güvenli hale geleceğini belirten Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu uygulama projelerinin tamamlandığını ve ihale sürecine girileceğini bildirdi. Başkan Saraçoğlu, ihalenin Temmuz ayı içerisinde gerçekleştirileceğini açıkladı.
Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu’nun ardından söz alan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 7’nci Bölge Müdürü Enver Timurboğa Kütahya’daki hemzemin geçitlerin yerine yapılacak olan 4 alt geçit ve 1 üst geçidin onay gördüğünü kaydetti. Atatürk Bulvarı Şeker Fabrikası önü, Osmangazi Mahallesi sanayi geçidi, Osmangazi Mahallesi pazar yeri geçidi ve Bölcek geçidinin yerine alt geçit, 1.OSB Sanayi Geçidinin yerine ise üst geçit yapılacağını kaydeden Enver Timurboğa, Belediye ile mutabakata varıldığını ve uygulama projelerinin hazır olduğunu belirtti. Timurboğa, projelerin onay için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’ne gönderileceğini söyledi.
Kütahya Merkez’e yapılması planlanan battı çıktılar ile şehrin her köşesine kesintisiz, konforlu ve güvenli ulaşım sağlanması hedefleniyor.(EFE)