Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında Konya’nın Beyşehir ilçesine gelen yabancı öğrenci ve öğretmenler, Beyşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.
Proje çerçevesinde, İngiltere, Hollanda, Litvanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Polonya’dan gelen 18 öğretmen ve 13 öğrenciden oluşan yabancı topluluk, Beyşehir Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri ile bir araya geldi. Beyşehir’in tarihi değerlerini ve doğal güzelliklerini tanıma ve görme fırsatı bulan yabancı öğretmen ve öğrenciler, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’u makamında ziyaret etti. Ziyarette yabancı topluluk mensupları, kendi ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeleri Başkan Özaltun’a verdi.
Yabancı konukları ilçede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Özaltun ise, ülkeler arası bağın kuvvetlenmesinin çok önemli olduğunu belirterek, ”Hepinize hoş geldiniz diyorum. Sizleri burada görmekten dolayı çok mutluyuz. Ülkeler arası bağı kuvvetlendirmek, hepimiz için çok önemli. İngiltere, Hollanda, Litvanya, Yunanistan, Bulgaristan ve Polonya’dan gelerek bizleri burada ziyaret ettiniz. Bilgi ve becerilerinizi geliştirmeniz, aynı zamanda da yeni bir çevre, yeni bir ülke, oranın kendi geleneklerini ve ortamlarını görmeniz sizler için çok büyük bir kazanım ve kazançtır. Bundan sonra da bağımızın hiç kopmadan devam etmesini diliyorum" dedi.
Özaltun, ziyaret sonunda kendisini ziyarete gelen yabancı öğretmen ve öğrencilere Beyşehir’i tanıtan tablolar hediye etti.