TRABZON (AA) - Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Hizmet Sağlayıcılarından TÜRKKEP ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) elektronik dönüşüm alanında protokol imzaladı.

TTSO'dan yapılan yazılı açıklamada, “E-Dönüşüm İşbirliği” çerçevesinde TTSO’ya üye kuruluşların, TÜRKKEP hizmetlerinden indirimli özel koşullarda ve avantajlı biçimde yararlanabilecekleri bildirildi. 

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, amaçlarının üyelere daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilmek olduğunu belirterek, yapmış oldukları protokolle maliyetler açısından daha ucuz hizmet verileceğini, tespit ettikleri fiyatlardan yüzde 10 indirim sağlayarak bu hizmeti üyelere sunduklarını kaydetti.

Elektronik belge oluşturarak gönderme ve almaya yönelik tüm hizmet sağlayıcısı olduğunu belirten TÜRKKEP Genel Müdürü Yüksel Samast, "Bu protokolle TTSO üyelerine KEP, E-İmza, E-Fatura, E-Defter, E-Mutabakat ve E-Saklama gibi e - dönüşüm hizmetleri sunacağız. Elektronik ortamda yasal geçerliliği olan, güvenilir, inkar edilemez şekilde e - belge paylaşımı ve bildirim aracı olarak kullanılan KEP sistemi sayesinde, ticari, hukuki ve resmi işlemler çok daha güvenli, hızlı, verimli ve tasarruflu bir şekilde gerçekleştirilebiliyor" diye belirtti.