Bitlis’in Ahlat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği tarafından ilçede görev yapan köy muhtarları ve korucular av mevzuatı hakkında bilgilendirildi.
Ahlat Yatılı Bölge Ortaokulu’nun (YBO) konferans salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, Ahlat İlçe Emniyet Müdür Vekili Ali İhsan Deveci, Ahlat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Sait Çeker, köy muhtarları ve korucular katıldı. Burada bir sunum yapan Ahlat Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Sait Çeker, köy muhtarları ve koruculara av mevzuatı ve kanunları hakkında bilgi aktardı. Ahlat’taki doğal güzelliklerin korunması için hep beraber gerekli hassasiyeti göstermek gerektiğini ifade eden Çeker, bu konudaki yasal konular hakkında da muhtar ve korucuları bilgilendirme amaçlı bir konferans düzenlediklerini söyledi.
İlçe sınırları içerisinde bulunan Nazik Gölü, Ahlat Sazlığı ve Nemrut bölgeleri doğa harikası yerler olduğu için özellikle bu bölgelerde av ve avcılıkla ilgili mücadelede daha hassas olmak gerektiği konferansta vurgulanırken, mevzuatla ilgili gerekli tüm bilgiler köy muhtarları ve koruculara anlatıldı.
Karşılıklı görüş alışverişinin ardından bilgilendirme toplantısı sona erdi.