Adana’da kadınlar, düdük ve davullar eşliğinde vatandaşların 8 Mart’ta alanlara gelmeleri için çağrıda bulundu.
İnönü Parkı’nda toplanan ‘Kadın Emeği Kolektifi’ üyeleri bir süre şiddet karşıtı slogan attı. Davul ve düdüklerle çevredeki vatandaşların dikkatini çeken kadınlar, diğer kadınlara seslenerek şiddete karşı 8 Mart’ta alanlara toplanmaları için çağrıda bulundu.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Seda Yüce, her geçen gün artan kadına yönelik şiddetin, kadınları birbirine daha sıkı kenetlediğini kaydetti. Kadın olmanın gece/gündüz sokakta rahat yürüyememek, evde, sokakta, işyerinde şiddete uğramak, kontrol altına alınmak ve ucuz emek gücü olarak görüldüğünü ifade etti. Kadın cinayetlerinin politik olduğunu öne süren Yüce, şöyle devam etti:
“Bizler şiddetin bu denli büyümesinin nedeninin uyanışımız olduğunu biliyoruz ve artık bunu durduramazsınız. Bizler artık yaşamlarımızla, bedenimizle, kimliğimizle ilgili kararları kendimiz verme kararlılığı iler yürüyoruz. Bizleri, hayatlarımızı tükettiğiniz evlere hapsedemeyeceksiniz. Bizler aile değil kadınız. Dünyanın yarısıyız ve gücümüzün farkındayız. Bir yanımız şiddet ve ölümle örülüyse diğer yanımız direniş, isyan ve umut dolu.”
Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup olaysız dağıldı.