Yabancılar ve Uluslararası Koruma kanunu kapsamında faaliyete geçen Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından Kırşehir Valisi Necati Şentürk bilgilendirildi.
Koruma kanunu kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından alınarak Valilikler bünyesine verilen Göç İdaresi Müdürlüğü Vali Necati Şentürk’e çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı.
Kırşehir Valiliği bünyesinde kurulan İl Göç İdaresi Müdürlüğü, parmak izi takip cihazı ile bilgilerin güncellenmesi, yabancıların iş ve işlemlerinin seri şekilde yürütülmesi, kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve İl Göç İdaresi Müdür vekili Osman Demir’den bilgilen alan Vali Şentürk, oluşturulan yeni birimde yapılan çalışmalar hakkında eksiklik olmamasını istedi.
Şentürk personele yaptığı bilgilendirmede, "Türkmen kardeşlerimizle birlikte şehrimizde bulunan yabancıların işlemlerinin seri şekilde yapılması ve aksaklık olmaması bizim için çok önemli, Burada yapılan iş kısa sürede öğrenilecek, ve çalışmalar bu birimde seri şekilde yapılacak. Kesinlikle bu birimde herhangi bir mağduriyet yaşanmamasına özen gösterilecek. Din, dil, ırk ayrımı gözetilmeden çalışmalar yapılacak. Bu kurumda ki bütün giderler tarafımdan bizzat karşılanacak. Hizmetlerin yapılmasında kültür şehri Kırşehir öncü il olacak. İstiyorum ki bu kurumda da öncü il Kırşehir olsun, denilsin ki ’Kırşehir yeni yapılan proje ve müdürlüğe çok çabuk adapte oldu’ denilmeli" diye konuştu.
Personelle tek tek tanışıp yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler alan Vali Şentürk, personelle hatıra fotoğrafı da çektirdi. Kırşehir’de hizmete giren Göç İdaresi Müdürlüğünde Uzman, uzman yardımcısı, tercüman, polis memuru, görev alırken Kırşehir’de bulunan 3 bin 566 yabancıya hizmet veriyor.